Näytä yksittäinen viesti
  #4956  
Vanha 15.01.2023, 02:28
Juha1 Juha1 ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 19.06.22
Sijainti: Kemistä 11km etelään..
Viestit: 25
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja BJ-40/76 Näytä viesti
Mittaa ne paineet, vaikka T-haara siihen uusittuun äljynpaineanturiin; paikallisesta hydrauliikkaliikkeestä saat T-haaran, pari metriä letkua ja nestevaimennetun mittarin muutamalla kympillä.
(Tarkista sopiiko sinne anturin paikkaan t-haara, ja jos tilaa on, niin vanha anturi malliiksi kierteen takia)
Minkä ikäinen auto on, ja paljonko ajettu?(löytyy aikaisemmasta viestistä, en jaksa hakea) Oliko tässä autossa aikaisemmin jotain muuta häikkää?
Onko tehty mitään omia virityksiä, esim. vaihdettu suodattimen jalka tms.
Noin uusista? ei kokemusta, mutta vois olla että esim. ylipaine venttiili vuotaa/on jäänyt auki. (eihän tässä ole säätyvätilavuuksinen pumppu?)
Voihan se olla, että öljypumppukin on vaurioitunut jonkun epäpuhtauden takia?
Muistaakseni siellä (pumpun ja suodattimen välissä) ei ole mitään takaiskua (siis ainakaan vanhemmissa) ja kun on kampiakselin päässä(siis ainakin 2L-moottorissa) niin jos vuotaa pumpun tyhjäksi, niin lähtee huonosti nostamaan, vaikka imukorkeus ei ole kuin muutama sentti.
Ja Vanhoissa 2L yms. on vapaastihengittävissäkin mäntien öljyjäähdytys, ja kun öljysuihkun kiinnityspultin sisältä katkeaa jousi, niin öljynpaineet tippuu, varsinkin pienillä kierroksilla ja kuumilla öljyillä. Muistaakseni samaa venttiiliä on käytetty D4D-moottoreissakin????
ja öljyt valuu nopeammin sammuksissaolessa, ainakin öljynpaineen merkkivalo palaa pitempään.
vasta nyt ehtii vastaamaan, pahoittelut.

1998 se on, ajettu 380. en jaksa uskoa että kone nyt muuten olisi lopun edessä vielä. yksi tojotamies kyllä kovaan ääneen sanoi, että kuolema sille on tulossa...

ei pitäis olla mitään ylimääräisiä virityksiä eikä asennuksia.

ylipaineventtiili ja sille uusi jousi hankittuna valmiiksi, onkohan kuinka pirullinen homma vaihtaa? sen mitä tutkinut niin suodatin ainakin irti edestä ja turbokin haittana siinä, alhaaltakin ahdas paikka. kokonaista 18e maksoi osat.

no leimaa ei saanut ilman työstöä, nyt takana uudet jarrut ja on aika ikävä homma vaihtaa se käsijarrun vaijeri eteen kun menee poikki. ei ainakaan sitä laatikon päällä olevaa vaijerin kiinnitysruuvia saatu paikoilleen kun paikallisella ihmeteltiin että miten perhana tuo on kiinni laitettu. eli tehtaalla varmaan ennen moottorin asennusta, kun ei se muuten onnistu alhaalta ku loota edessä ja päältä ei käsi mahu millään.. runkoakin piti perhana hitsata hieman. perinteinen kohta taka-akselin edestä. nyt on isommat reiät pohjassa että vesi tulee paremmin ulos. sivuillekin tehtiin reiät niin sieltäkin paremmin lika tulee pihalle.

paineita ei vielä ole päästy mittaamaan, jossain vaiheessa sekin ottaa työn alle. jos se öljysuihkun jousi olisi kyseessä, niin sitte taitaa mennä jo niin monimutkaiseksi että varmaa saa sitte olla tyyppivikana..
Vastaa lainaten