Viestiketju: Pieni Vitara projekti
Näytä yksittäinen viesti
  #8  
Vanha 02.08.2022, 08:53
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.848
Perusasetus

Aivan kauheasti projekti ei ole edennyt. Ruosteita on putsailtu, minkä myötä löydetty lisää ruostetta, joka on syönyt huolella motivaatiota.

Penkit sai ainakin jollain tapaa puhtaaksi. Niissä on niin helvetisti paskaa. Penkit on hinkutettu varmaan 10 kertaa läpi ja aina sieltä tulee urakalla paskaa. Lisäksi tuolla pesurilla ei oikein saanut penkin laitoja puhdistettua, kun sen pitäs päästä siihen pintaan kiinni suuttimella ja sieltä ei välistä saisi tulla ilmaa. Noh. Penkin laita on niin pieni osa, että tuo on hieman haastavaa. Eiköhän ne ole ihan tarpeeksi puhdistettu. Ei ainakaan ole niin paskaset kuin alunperin. Lisäksi kävin hakemassa Laalaalta takapenkit. Ei ne ihan täsmälleen samaa kangasta ole, mut kyllä ne takapenkkeinä menee. Nuo penkit puuttui alunperin.



Tankki hieman vuosi, joten se piti irroittaa, jotta päästään hitsaileen. Kattelin, että uutta tankkia saa n.100€ hintaan. Ei paha. Mutta tankin irroitus vaati vetokoukun irroituksen, jotka yhdessä hienosti peitti tuon poikkipalkin takaa. Joka on melko mätä. Apparin puolen takakulman korinkiinnike on myös hienosti kadonnut ruosteen syömänä. Sitä on joskus ilmeisesti vähän paikkailtu. Mutta se kuka noita nyt on hitsaillut niin on hitsannut suoraan ruosteen päälle, eikä ole suojannut noita hitsauksiaan millään tapaa. Joten yllättäen ne mätänee pois. Itse rungosta löytyi takaa pari pientä reikää. Eli suurimmat hommat on korissa ja tuo poikkipalkki. Sitä en tiedä miten tuo korin kannake takakulmasta fixaillaan? Toisella puolen se oli korjailtu niin, että sinne on vaan laitettu paksumpi metallilevy, joka on hitsattu koriin kiinni.



Muutamia paikkoja jo hitsalin tuossa umpeen ja täytyy todeta tuon hitsaamisen olevan niin perseestä kuin olla vaan voi. Alkoi vituttaan huolella. Pitää jostain keksiä joku hitsaamaan se, koska minä en todellakaan hitsaa yhtään mitään enää. Jos joku homma on perseestä niin hitsaaminen.

Varaosiakin saapui hieman. En tiedä miksi ihmeessä ne postitettiin kolmessa erässä? Ensin tuli uusi pakoputki. Maksoi muuten 60e, kun motonet haluaa siitä 160e. Seuraavana päivänä saapui yksi pyörän laakeri melko kookkaassa paketissa. Ja kolmatta pakettia odotellaan, missä tuleekin sitten aikamoinen kasa osia. Ei ole kyllä mitään järkeä tilaa suomesta noita osia, koska tuo paketti osia minkä tilasin maksaa suomessa yli 500e. Nyt ne tulee virosta alle 200e. Lisäksi huomasin tuossa kun hinkuttelin aikani kuluksi sähköikkunoiden kytkimiä puhtaaksi tehneeni täysin turhaa duunia. Avasin ne, putsasin ne ultraäänipesurilla, voitelin ne ja kasasin takaisin. Ja bongasin ebayn kautta täysin uuden kytkimen hintaan 12e.. Ei todellakaan ollut mitään järkeä sitä putsailla. Mut nyt se toimii ja säästin 12e. Alunperin ne ei toiminut ja tuon koko sisustan pesun myötä ne toimi hetken ja lopetti taas toiminnan. Mut nyt ne toimii koko ajan hyvin. Lisäksi sähköpeilit toimii ok ja ajovalojen korkeussäätö toimii ok. Ovien lukkopesät pitäs myös uusia. Niitä on kaikkia kolmea lukkoa availtu ilmeisesti ruuvimeisselillä. Vähän on vaan haastavaa löytää uusia. Koska kaikki mitä löydän sisältää oven kahvat ja täydellisen lukkomekanismin. Mutta kun riittäisi pelkkä lukkopesä avaimelle.

Mutta kunhan löytyy hitsari, joka parsii nuo pellit kuntoon ja saan ne tilaamani osat niin sit tuo on leima kunnossa. Päivässä varmaan saa ne kaikki osat sinne vaihdeltua vaikka niitä nyt tulikin aika paljon, osaavalta hitsarilta tuskin menee kovin kauaa noissa hitsauksissa. Mulla meni 3kpl 3x4cm kokoisten reikien paikkaamiseen viikonloppu ja kunnon vitutus siihen päälle. Ja se osaava hitsari varmaan tekee nekin paikat uusiksi kun ne on niin karmean näköistä jälkeä.
Vastaa lainaten