Viestiketju: Pieni Vitara projekti
Näytä yksittäinen viesti
  #6  
Vanha 20.07.2022, 13:16
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.848
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kenppi Näytä viesti
Ei noita joka nurkalla pyöri, komea peli tekstiilipesuri ja porakoneeseen sellainen harjaspää niin saa matot ja penkit puhtaaksi. Ei uskoisi miten kumimatoistakin irtoaa likaa kun porakoneella harjaa pesuaineen kanssa.



Sai ne painepesurilla ja liuottimella noin puhtaaksi. Noi kaikki matot oli kunnon paskan peitossa. Meinasin hakea vielä tekstiilipesurin niin saa ne kunnolla puhtaaksi. Kuten myös penkit saa. Tuo mustaläntti takaosan matossa on pikitahra. Jonka sai kyllä painepesurilla mäkeen siitä, mut toi mustaläntti jäi siihen. Se näyttäisi tärpätillä aika hyvin irtoavan siitä. Pitää vielä hinkutella sitä.

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja wikke Näytä viesti
Jos kerta paikka missä vähänkään rupata pystyy, niin eikö kannattaisi pikkasen enempi panostaa? Toki jos kiertopalkinnoksi/äkkiä seuraavan riesaksi myytäväksi hankittu, niin eri asia.
Mitä tarkoittaa vähän enemmän panostaa? Mitään näyttelyautoa tuosta ei ole tulossa. Myöskään mitään kiertopalkintoa siitä ei ole tulossa. Aattelin panostaa sellaiseen ysäri lookkiin. Mä varmaan ajelen sillä hienoina kesäpäivinä avona ja muuten se vaan seisoo tallissa. Tuossa on pihassa noita muita pelejä millä voi rypeä enemmän jos haluaa. En muista milloin olisin liikenteessä nähnyt tuollaisen avomallin? Talvella sillä ei ajeta metriäkään ja tuskin sade päivinä tulee ajettua. Ehkä sillä voi jossain punkalla käydä vähän kevyesti offailemassa, mutta ei mitään sellaista missä helmat menee ruuttuun ja pohja kolisee. Taitaa myös olla ensimmäinen tuollainen peli mihin jätän nuo helmaputket. Yleensä ne on revitty ensimmäisenä mäkeen.

En lähde irroitteleen mitään koria rungolta ja hiekkapuhaltamaan kaikkea. Enkä tule ylimaalaamaan kaikkea. Mutta kyllä siitä ruosteet korjataan ja toi paska siivotaan siitä. Samaten uusin sen kattopressun siihen kun ei se niin kallis ole. Sain siihen myös taakse penkit, jotka puuttui siitä ostettaessa. Lisäksi löytyi ajan henkeen sopivat rihlatut lisäpitkät ja sellaiset muoviritilöillä varustetut sumuvalot. Ne varmaan mätkäsen nokalle kun ne on vähän ajan henkeä. Ei niillä varmasti näe yhtään mihinkään, mut eipä se ole edes tarkoitus.

Alkuun yritetään saada se vain leima kuntoon ja leima siihen. Talven se saa viettää lämpimässä tallissa. Pitää vähän tutkia onko tuo kone missä kunnossa ja tarvittaessa se sitten talven aikana availlaan. Pitää myös fixaa Vitaran tyyppiviat ennen kuin ne laukeaa. Koska nyt ne tyyppiviat näyttäisi toimivan.

Sen myös huomasin tuossa, että taakse pitää uusia pyöränlaakerit kummallekin puolelle ja apparin puolen vetari pitää uusia. Sekä kuskin puolelle pitää vaihtaa suojakumi. Se itse vetari ei ainakaan tuntunut tarvitsevan uusimista, mut katsotaan nyt kun sen availee miten paljon paskaa se suojakumi on sinne päästänyt. Jarrut tuohon on joku ilmeisesti jossain välissä uusinut, koska etulevyillä ei ole minkäänlaista reunusta ja paloissa on reilusti pintaa. Ehkä riittää niiden herkistely ja jarrunesteen vaihto?
Vastaa lainaten