Näytä yksittäinen viesti
  #11  
Vanha 12.03.2022, 23:43
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Millä mittarilla olet mitannut? siis onko lukema luotettava? tuo 14-14.5 on OK


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Auriol90 Näytä viesti
Joo, laturi oli taas kärynny. Mikä vois olla homman nimi ku on nyt ladannu 4 eri laturilla 14-14,5 volttia. Oliko täs Pajerossa mitää relettä, jännitteensäädintä tms jossai konehuoneessa tai kopissa. Vai voiko toi olla niiki yksinkertane juttu et jos toine akku on sökö nii sit latais noi kovasti.
Jos on nollakeli, tai pikkupakkanen, niin tuo 14.0 on oikein sopiva latausjännite.
Jos plassan puolella reilusti, niin 14,5 volttia pikkasen reilu jännite.... kiehuttaa/kuivattaa akut vuosien saatossa...

Jos toinen akku on täysin kuollut, siis ei ota virtaa vastaan, niin ei aiheuta kuvailemaasi ongelmaa; laturin lataussäädin säätää maksimijännitteen.

Minkä tehoinen, siis kuinka monen amppeerin laturi sinulla on pajerossa?
Ja paljonko laturin hihnapyörän ulkohalkaisija on? entä kampiakselin hihnapyörä?

Muistaakseni noissa Wanhoissa Mitsun 2,3 (onko 2,5?) td ei ole, ainakaan tehokasta takaisinkytkentää akuilta laturille?
(Tämä kokemus -81 2,3 TD Galantista, pajerosta ei juurikaan kokemusta)

-siis laturi lataa sitä reilua? 14 volttia nollakelillä, ja jos kaikki kulutus pois päältä, ja akut täynnä, niin jännite nousee yli 14 voltin.
Ja jos lisä- ja työvalot otetaan akun +navalta, niin akkujen lataantuminen heikkenee pienen, hitaasti pyörivän laturin lisäksi myös alhaisesta akkujen latausjännitteestä, siis jännitehäviöstä laturin ja akun + navan väliltä; omassa mitsussa taannoin otin kaikki valojen, siis alkuperäisten ja lisä- valojen sähkön laturin + navasta, akkujen lataantuminen parani huomattavasti.

Em. vm. -81 galantissa oli pieni, hitaasti pyörivä laturi; koska alipainepummppua ei kuulemma kestä pyörittää lujaa....
Jos noin 50 amppeerista laturia pyöritetään "hitaasti" (kun ajetaan pienillä kierroksilla), niin se ei lataa lähellekkään 50 amppeeria, vaan suuruusluokkaa puolet? ja kun ajovalot ja parkit ottaa 10 amppeeria, toinen 10 amppeeria menee lämppärille yms. alkuperäiselle kulutukselle....
ja jos vielä lisää työvaloja yms, niin laturi saa työntää sähköä, minkä suinkin pystyy....

Ja jos autossa on hyvät akut, esim.2x 70 Ah ja melkein tyhjät, niin sinne pitää saada keskimääräisellä, esim. 10 amppeerin latausvirralla n. 10 tuntia ajoa, ennenkä akut on täynnä, ja akkujen jännite nousee suuruusluokkaa hivenen yli 14 volttiin.
-> ei ole ihme, että laturit ei kestä jatkuvaa täysillä lataamista vuosikymmeniä.

Ja tämä ei ole pelkästään Pajeron ongelma; sama ongelma käytännössä kaikilla -80 luvun ja sitä vanhemmilla japanilaisilla diesel maastureilla.
Vastaa lainaten