Viestiketju: Uusi Jimny (gen4/GJ)
Näytä yksittäinen viesti
  #114  
Vanha 09.01.2022, 23:18
nemola nemola ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 18.12.21
Sijainti: Suomi
Viestit: 176
Perusasetus

Uuden mallin kopan vaihdosta vanhemman rungolle tulee mieleen, että jossain vaiheessa Jimnyssäkin on varmaan jo siirrytty CAN-väylään, joten jos runko olisi sitä edeltävältä ajalta tai muuten ei yhteensopiva, niin voisi olla jonninverran sähköhommia tiedossa (mutu).

Ajoavustimista olen kyllä aikalailla samaa mieltä, että perusjuttujen (ESP ainakin takavedon kanssa ja ABS) lisäksi en kaipaisi niitä muita, koska antavat turhan paljon vääriä hälyjä kiinnittäen kuskin huomion hetkellisesti pois itse ajamisesta. Saahan niistä osan pois napista painamalla, mutta voisi olla hyvä saada talvella yhdestä napista kaikki tuulilasissa olevan tutkan / kameran toimintaa vaativat avustimet pois tyyliin herätyskellon torkkutoiminto. Tulisivat päälle siis ajaessa jonkin ajan kuluttua ja jos vielä tulisi vääriä hälyjä, niin uudella kertapainalluksella saisi jatkoaikaa ajoon keskittymiseen. TPMS:ää pidin myös turhana Jimnyn tyyppisessä autossa, mutta mittaristosta näkeekin näppärästi paitsi alentuneet, niin myös itse alennetut rengaspaineet ja niiden muuttumisen ajossa.

Raideleveyteen ja vakauteen liittyen tuli tuoreena ja itselleni toistaiseksi ainoana havaintona auraamattomalla, mutta yhden leveämmän auton merkkaamalla tiellä ajellessa, että molemmat kädet ratissa, ranteet voideltuina ja liian vauhdin välttely olivat avain tiellä pysymiseen. Uudessakaan Jimnyssä kun ei ole se kylän suurin raideleveys. Tod.näk. parin viikon takaisesta reilusti tuplaantuneen lumipeitteen alla oli edelleen sitä jäätä. Kapeammat renkaat auttavat hiukan leventämällä renkaiden sisäreunojen välistä mittaa, mutta ns. normiauton raideleveyteen pääsemiseksi tarvitsisi lisää raideleveyttä toisilla vanteilla tai spacereilla. Noilla 175 renkailla voisi saada lisää raideleveyttä muutaman kymmenen milliä renkaiden pysyessä lokareiden sisällä, mutta saa jäädä mielikuvaharjoitukseksi, koska ajamattomalla auraamattomalla tiellä meni vakaasti ja muutenkin pääosin tulee ajeltua ihan muualla ja noin iso DIY raidevälin muutos epäilyttää (vaikka unohtaisikin pykälät).

Positiivisena havaintona en ole huomannut mitään hajuja jarruista tai kytkimestä vaikka kai ne renkaat ovat suttailleet, kun tänään tankatessa huomasin kulutuksen olleen kympin tienoilla satasella. No tulihan sitä sulateltua lumet ja jäät konepelliltä muutamalla yrityksellä yhden "kukkulan" valloituksessa.
Vastaa lainaten