Näytä yksittäinen viesti
  #205  
Vanha 09.09.2021, 15:59
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.949
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jli Näytä viesti
Onnistuu, jos vain ohmit osuvat kohdalleen ja jos rajoitinmekanismi kestää tasavirtaa (ei ala toimimaan hitsauslaitteena). Jälkimmäinen tulee kysymykseen lähinnä silloin, jos paneeleita on useampia.

Pelkkä vastus suoraan paneeliin kytkettynä lämpiää kunnolla vain silloin, kun paneeli tuottaa oleellisesti täydet tehot. Jos laitat lataussäätimen väliin, silloin käyttöalue jonkin verran laajenee, mutta hinta nousee. Tuossa on siis suoritettava optimointia sen suhteen, ostaako enemmän paneeleita vai säätimen.
En ihan täysin jyvällä ole itsesäätyvän kaapelin toimintaperiaatteesta ja liittyykö siihen epäkohtia.

Tavallinen vastus on ihmeen paneeliyhteensopiva. Nyt menossa koe miten käyttäytyy vastuksessa Tigo optimoijilla varustetut paneelit. Tigot inisee kun optimoijat tekee jotain.

Lähinnä tehon liika vaihtelu ollut haaste ja tavallinen termari ei tykkää tasavirrasta. Nyt on 8 paneelia kytketty kahtena neljän paneelin sarjana vastukseen ja tutkin onko siitä iloa näin syksyllä.

Lattialämmitys- tai sulatuskaapeli voisi olla hyvä lisä touhuun jos se lämpeää hillitysti ja voi ujuttaa erilaisiin paikkoihin.