Viestiketju: Retkeilyautoista
Näytä yksittäinen viesti
  #45  
Vanha 31.08.2021, 14:57
Tilley Tilley ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.16
Sijainti: Jyväskylä
Viestit: 51
Perusasetus

Jatketaanpa valmiiseen topikkiin.. Tuli hommattua pitkä ja korkea neliveto-Transit (joten offipalstalla kehtaa yhä viestitellä, tai on mulla Rangerikin yhä mutta se on myynnissä nyt), jota olisi kiva tavarankuljetuksen lisäksi käyttää myös satunnaisesti retkiautona.

Tarkoitus ei olisi siis tehdä mitään piilo-vanlife-konversiota vaan pysyä varman päälle pakettiautona, mutta kiinnostaa miten tarkkaa tuo nykyään oikeasti on, kun säännökset aina muutaman vuoden välein muuttuvat ja kauhutarinoita autojen uudelleenverotuksesta kerrotaan. Mutta kun alkaa selvittää niin ne tapahtuu aina kaverille tai tuntemattomalle henkilölle, joten todenperäisyyttä on vaikea vahvistaa. Sitten on nämä muutamat selvästi pieleen tehdyt veronkiertoyritykset, että on jotain pieniä VW Syncroja yritetty muuttaa matkailuautoksi väärän vuoden säännösten mukaisesti.

Että ehkä pari tarkentavaa kysymystä: Jos tavaratilan etuseinää vasten on rakennettu kiinteä kotelo lisäakulle, onko sallittua?
Jos pyöräkoteloiden ympärille on rakennettu vanerista kiinteät säilytyskotelot, leveydeltään noin 1/4 kuormatilasta per puoli, onko sallittua?
Onko sallittua näiden koteloiden päällä säilyttää patjoja ajossa? Voidaanko nämä jollain ilveellä tulkita istuimiksi?

MaTTi tuossa aiemmin puhui että vanhan pakupykälän mittaussäännökset antaa osviittaa mitkä on sallittuja muutoksia, tarkoittiko hän tällä että jos kuormatilasta on kyseisen pykälän mittasääntöjen mukaan reilusti yli 3 kuutiometrin tila käytössä, ollaan vielä sallitun piirissä? Pitkässä ja korkeassahan ei tila pienene mainitsemieni muutosten takia mittasääntöjen puolesta yhtään koska alatasolle ei tule yli 40 % pinta-alasta rakenteita.
Tuossa oli juuri nettiautossa myynnissä lyhyestä ja matalasta Ducatosta tehty retkiauto, johon oli asennettu kiinteät sängyt ja kaapistot, ja kysyin siitä myyjältä, että onko verotettu henkilöautoksi, niin hän vastasi että "voihan tässä tulkinnanvaraisuutta olla pysyykö pakettiautona, riippuu katsastusmiehen näkemyksestä jos asia häntä kiinnostaa". Mielestäni tuossa oli selvä tapaus että kyseessä ei ole enää pakettiauto. Toki kyseessä oli alle kymppitonnin verotusarvoinen auto, josta autoverokaan ei olisi siinä kohtuuton. Ransitista maksoin ainakin itseni kipeäksi joten en kaipaa enää monien tonnien veromätkyjä, joten haluaisin jotain tietoa että uskaltaako sitä ensimmäistäkään ruuvia ruuvata autoon vai pitääkö hommata vain joku vuodesohva kyytiin?
Vastaa lainaten