Näytä yksittäinen viesti
  #43  
Vanha 06.08.2021, 07:50
Sumsar Sumsar ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 18.04.16
Sijainti: Kempele, Suomi
Viestit: 702
Perusasetus

Edistystä.
Sain pumpattua jäähdytysnesteet kotteroon. 12 litraa tuli järjestelmälle tilavuutta. Yllättäen järjestelmästä löytyi kaksi vuotoa. Yksi päälinjan ja yksi turbon jäähdytyslinjan klemmareista oli huonoja. Kyllä kannattaa käyttää "hyviä käytettyjä" klemmareita, kun uudet maksaa kuitenkin melkein euron kappale. Näistä selvisi klemmarin vaihdolla.


Sitten kauhealla kiimalla pakolliset tilapäiset sähköt että pääsee starttaamaan. Tilapäisen starttinapin sijoitus niin, että yltää tukkimaan imuilman turbolta, jos kone päättää rynnätä.

Polttoainelinjojen ilmaus onnistui hyvin alipainepumpulla imemällä syöttöpumpun paluulinjasta. Sitten suutinputket löysälle ja startilla pyörittämällä loput ilmat ulos. Samalla tarkistettiin, että koneeseen tuli öljynpainetta. Suutinputket kiinni, kaikki raajat ristiin ja sormi starttinapille. Tyhjäkäyntiruuvia pyöritin summassa 1,5 kierrosta pienemmälle kompensoimaan lisättyä syöttöä. Muutaman yskähdyksen jälkeen kone lähti käymään oikein hyvin. Ei draamaa tässä. Tyhjäkäyni oli korkealla, ehkä 1500rpm, mutta ei haitannut tässä vaiheessa. Kone kävi vähän aikaa ja sammui polttoaineen puutteeseen. Ilmeni, että KIAn pumppu ei jaksa imeä polttoainetta tankista asti suodattimen läpi. Tarvitsee erillisen siirtopumpun. Tämä oli jo vähän tiedossa, niin ei tullut yllätyksenä. Samalla tarkistin moottorin ja laatikon öljyn määrän. Molemmissa öljyn pinta oli laskenut nyt kun oli kiertänyt suodattimiin ja jäähdyttimiin.
Öljyjen lisäys ja tilapäinen siirtopumppu polttoainelinjaan ja uutta yritystä. Kone hörähti nöyrästi käyntiin. Yllättävän hyvin lähtee käymään ilman hehkuja. Käyttelin moottorin lämpimäksi vaihtelevalla korkealla tyhjäkäynnillä (1500-2500rpm). Sai jonkinlaisen sisäänajon laakereihin. Samalla yleistä havainnointia. Jäähdytysneste kiertää, ei ylimääräistä kolinaa, kone käy siististi ja tasaisesti, ei nestevuotoja yms...

Kyllä nyt hymyilyttää.
Eiköhän nyt jaksa niputtaa loput kun on saanut maistiaisen.
Suurimmat to-do jutut:
-Moottorin, apulaitteiden ja flektien sähköt
-Ilmavesi coolerin linjat moottoritilassa ja kiertovesipumppu sekä sähköt
-Vesilinjojen kotelointi auton sisällä.
-Kardaanien sovitus (jakolaatikkoa nostettu)
(-polttoainetankkiin kolo, jos kardaani ei mahdu olemaan)
-Loput miljoona pikkujuttua.

Viimeksi muokannut Sumsar : 06.08.2021 07:55
Vastaa lainaten