Viestiketju: BJ75 SA-1084
Näytä yksittäinen viesti
  #253  
Vanha 15.05.2021, 15:03
Jull Jull ei ole kirjautuneena
Konkari+
 
Rekisteröitynyt: 28.08.05
Sijainti: Lieksa
Viestit: 653
Perusasetus

Viimeiset hitsailut runkoon, eli uusi takapoikkipalkki paikalleen ja pakoputken kiinnikettä ym. pienempää.







Ennen sinkkiin vientiä sovittelin takapuskuria ja vetokoukun aihiota paikoilleen, että myöhemmin ei tarvitsisi enää porailla reikiä käsiteltyyn pintaan.





Ajatuksena on laittaa tuo 2" koukunkiinnitystumppi latalla rungon ja puskurin välistä, sekä tukevalla rhs-palkilla runkoaisoihin kiinni. Rakenne tulee olemaan pitkälle sama kuin aiemmassa Kovilin koukussa, paitsi että nupin tilalla tuo jenkkimallin irtokuula.







Vielä viimeinen puhallus..





..ja sinkkiä pintaan. Pultinreiät tukin pulteilla + kuumakestotiivisteliimalla kierteiden suojelemiseksi. Kikka toimi muuten ihan hyvin, mutta hölmöyksissani pyörittelin osan pulteista liian syvälle, joten pulttien kierteet tukkeutuivat rungon sisäpuolelta eikä meinanneet irrota millään.. Poralle ja kierretapille oli siis käyttöä kuitenkin
Sinkityksen jälkeen runko painaa 178 kg, joten hintaa jäi lopulta vajaat 350 € + 800 km kärrin kanssa ajelua.





Joku aiemmin sanoikin, että kaikki hiotut hitsisaumat tulee selvästi sinkkikylvyssä näkyviin. Tosiaan vaikka saumat hioinkin ihan tasaiseksi ettei käteen tuntunut mitään, näkyy ja tuntuu saumat sinkin jälkeen selvästi, ihan kuin tuohon sauman kohtaan olisi tarttunut paksumpi sinkityskerros. Mitään merkitystähän tuolla ei sinällään oo.. Varovainen hiekalla puhallus, epoksi pohjalle ja musta uretaani pintaan suunnitelmissa seuraavaksi.

__________________
BJ75
SLCK #274

Viimeksi muokannut Jull : 15.05.2021 15:06
Vastaa lainaten