Näytä yksittäinen viesti
  #34  
Vanha 16.02.2021, 19:44
Luoppis Luoppis ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 17.01.10
Sijainti: Asikkala
Viestit: 1.148
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja perkei Näytä viesti
Mutta onko Rameissa jotain lastentauteja joihin pitäis osata varautua?
Kakkoskopan tyyppivikoja:
- Kojelaudan päällys halkeilee
- Takajarruputki menee C-palkkirungon sisällä jonne polttoainesäiliön kohdille voi kertyä ajan mittaan paskaa ja joskus kun tulee joku kunnon paineisku jarruihin jarruputki räjähtää (kävi itelle kotipihassa ja tuon jälkeen lueskelin ameriikan foorumeilta että on käynyt muillekkin)
- Eri maadoituspisteiden hapettuminen aiheuttaa kaikkea kivaa esim. automaattivaihteiston häröilyä
- Jos laturista vuotaa liikaa vaihtovirtaa läpi jostain diodeista tms. voi power control module ottaa siipeensä
- Y-haara mallinen ohjausvivusto on täysin perseestä, ohjauksen pallonivelet alkuperäisinä ja halpoina tarvikkeina ei rasvattavia, kuluvat suolaveden päästessä suojakumin alle ihan silmissä
- Death wobble hyvin yleistä johtuen mm. edellämainituista pallonivelistä
- Ohjausvaihteessa lähes aina klappia
- "Drives like a derailed train" kuvailee hyvin jopa ihan tehdaskuntoista ohjattavuutta
- Ajovalojen johdot todella alimitoitetut, orkkis umpiot vastaavat ajan hapettamina lähinnä jotain hamsterin polkemaa polkupyörän generaattoria
- Korkea auto jo tehtaalta (nelivetoinen) --> kuskin penkki monesti revennyt
- Automaattivaihteisto tehdaskokoonpanossa melko alimitoitettu Cumminssille
- Kampiakselin stefa vuotaa todella suurella todennäköisyydellä myyntiin tulevassa autossa
- Alipainepumpun ja ohjaustehostimen välinen akselitiiviste myös herkkä vuotamaan moottoriöljyä
- Killer Dowel Pin kts. google
- 12 venttiilisessä huomattavasti kestävämpi syöttöpumppu, mutta senkin saa rikki jos siirtopumppu ajan myötä hajoaa.
- 24 venttiilisessä syöttöpumpun tappaa myös Chryslerin alkuperäinen sähköinen siirtopumppu, jonka hyytymistä ei kovinkaan helposti huomaa, ennen kuin on liian myöhäistä. Siirtopumpun hyytyminen aiheuttaa syöttöpumpun kuumenemisen joka kärventää ohjausboksista kolvaukset ja se entisöi koko pumpun. Ei korjattavissa ohjausboksin siirtosarjalla samalla lailla, kuin Chevroleteissä PMD boksin siirtäminen, koska boksi on syöttöpumpussa kiinteänä. 24 venttiilisessä on melko lailla pakko olla polttoainepainemittari ja mielellään joku aftermarket siirtopumppu.
- Kääntösäde: ei mikään tyyppivika, mutta pitkälavainen 3,9m akselivälillä ei jumalauta käänny läheskään samalla kehällä, kuin vaikka 3 akselinen kuorma-auto teli ylhäällä!
- Näkyvyys ulos auton välittömään läheisyyteen helvetin huono pitkän konepellin johdosta sekä sivuikkunoiden alalinja todella korkealla.
- Itellä NV4500 manuaaliaski. En ottaisi automaattia. Ei tuokaan tuhoutumaton ole, mutta... 6 vaihteinen eri merkkinen ja Suomessa huippu harvinainen, mutta siihen käy normaalimmat öljyt. 6 vaihteen välitys sama kun 5 lovisessa vitosella, eli periaatteessa vähän tiheämpi laatikko?

Niin ja sitten vielä 24 venttiilisissä niin kutsutut 53 lohkot. Amerikassa ovat suorastaan ongelmajätettä maineensa takia. Siihen ei kukaan tule ikinä ottamaan mitään tieteellistä kantaa halkeaako ne tässä ikäluokassa jos on parisataa tuhatta mailia mittarissa. Mutta kannattaa tuokin tietää. Taas google auttaa ehkä paremmin 53 block hakusanalla.
__________________
100% hiilineutraali vuoteen 2086 mennessä

Viimeksi muokannut Luoppis : 16.02.2021 19:48