Näytä yksittäinen viesti
  #3  
Vanha 02.02.2021, 18:42
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Minä en laitas ylimääräistä takaiskuventtiiliä, ja karkeasuodatihan siellä jo on.


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja DimeX_ Näytä viesti
Kyllä se käsipumppu pumpatessa aavistuksen välistä naftaa tyrkkäsi... jostai topicista olin lukevinani että olisi harvinaista silti että vetäisi ilmaa käsipumpun välistä mutta tiiä tuota.Toki voisihan senkin varuiksi vaihtaa.
Nyt alkuun tilasin jonkunnäköisen korjaussarjan jossa takasiniskuventtiili ja jousi mukana. Sekä laitan ennen pumppua linjaan irtonaisen takasiniskuventtiilin ja karkean esisuodattimen.
Tuohon huonoon "käynnistyvyyteen", tai siis siihen, että käy huonosti sekuntti pari startin jälkeen, voi olla syynä ilmavuoto suihkujen ohivirtausputkien ilmavuoto, siis vuotavat sisäänpäin ilmaa.

Toinen juttu, mikä kannattaa tarkistaa: toimiihan tuo edic järjestelmä oikein; siis ettei vaan jätä joskus sammutusta päälle? (yleensä jättää pakkosyötön päälle herkemmin, ja kun tekee satunnaisesti, niin joskus on voimaa reilusti, ja savuaa, kun pakkosyöttö päällä, ja kun ei, niin ei jaksa vetää niin hyvin)

Ja tuohon käsipumppuun: Onhan sinulla ruuvattuna se pohjaan?
Jos ei ole ruuvattuna pohjaan, niin vetää ilmaa, ja kerää paskaa pumppuun, joka puolestaan naarmii käsipumpun, ja mikä vielä vaarallisempaa, niin varsinainen pumpun mäntä/sylinteri naarmiintuu, jolloin dieseliä alkaa mennä moottoriöljyihin.

Oletko tarkistanut, että pumpun imupuolella ei ole ilmavuotoa?

Jos tankissa siivilä, siis ensimmäinen karkea suodatin, on likainen, niin oireilee yleensä tehonpuutteena, sama tilanne jos se vanttiruuvissa oleva 2. karkeasuodatin on pahasti likainen.

Ja tuo pumppu toimii sitä huonommin, mitä enemmän imuvastusta, mitä tuo ylimääräinen takaiskuventtiili lisää... Ja noita venttiilejähän on jo kaksi estämässä takaisin vuotoa.

Toki, jos uudenveroisessa kunnossa nuo pumput, niin käsipumppua ei tahdo saada ilmauksen jälkeen pinettua pohjaan/ruuvattua kiinni muuten kuin avaamalla ilmaproppu, ja laskemalla sieltä dieseliä konehuoneeseen.

Kun minä ajelin hj:lla, niin dsl-suodattimen vaihdoin ilmaamatta: ajoin koneen lämpimäksi, ja vaihdoin suodattimen ja tyhjällä suodttimella käyntiin:
jos/kun sammuu, niin 5-10 sekunni startteja 10 sekunnin välein, että alkoi käymään ilman starttia. Joskus joku parempi yksilö jäi ensimmäisell startilla käyntiin.
Yhdella hj-60 tuo oli pakko tehdä, kun puuttui koko siirtopumppu, oli vaan täyteen juotettu kierre jäljellä (Nuo siirtopumput on ongelmia, kun tahtovat jäädä vuotamaan, ja syynä tosiaan se, että ajettu/uitettu pumppu auki- asennossa, jolloin vesi/paska pääsee ruostuttamaan/tuhoamaan käsipumpun)
Vastaa lainaten