Viestiketju: BJ75 SA-1084
Näytä yksittäinen viesti
  #214  
Vanha 28.12.2020, 01:36
Jull Jull ei ole kirjautuneena
Konkari+
 
Rekisteröitynyt: 28.08.05
Sijainti: Lieksa
Viestit: 653
Perusasetus

Uusi tuulilasi luiskahti paikoilleen helpohkosti ja ikkunan kehyksen ruostekorjatuilta kohdiltakin näyttää tiiviste istuvan toivotulla tavalla. Tiivisteliima pitää vielä tursotella tiivisteen huulen alle korin ja lasin puolelle.





"Etätallilla" vasemman runkoaisan korjauspalkki alkaa olla voiton puolella.

45x45 höylättyjä palikoita palkin sisään heppailun ajaksi, niin sai aikaan tasalevyistä lopputulosta.






Vertailua korvattavaan palkkiin..



ja lämpövetelyn kyttäystä.




Pohjauskumille reiät oikeaan paikkaan ja M8 mutterit hitsaten sisäpuolelle




Max. 10 cm palko kerrallaan vastakkaisille puolille pitkin palkkia..



ja välillä kunnon jäähdyttely.




Lopuksi palkin kulmien hionta lähelle alkuperäistä luukkia, eli tuolleen pyöreäksi. Käytin 5 mm ainevahvuutta osin siksi, että on hiomavaraa pyöristää nuo kulmat silmään sopivaksi. Alunperin taitaa levyn paksuus olla 4,5 mm ulkopuolella ja jotain 3 mm paikkeilla palkin sisäseinämässä.

Yllättävän vähän heittää lopullisessa tuotteessa mitta, palkin keskikohta heittää ulospäin ehkä noin millin, jonka saisi varmaan tarvittaessa prässättyä pois. Vaan enpä usko että on tarvis, kun originaalissakin heittää mitta esim. palkin leveydessä pari milliä tuolla matkalla (54-56 mm). Pääasiahan on, että korin ja jousen kiinnikkeet tulee sitten "millilleen".
Reikiähän tuohon saa vielä porailla useita, esim. iskareiden poikittainen 48 mm kiinnikeputki tulee koko palkin läpi.




Runkoaisan päätypalikan hyödynsin alkuperäisestä




Taas testailua ja pähkimistä




Takimmainen korikiinnike tulee suurinpiirtein tuolleen..




3B-moottorin korvakot ei passaa huonostikaan 12H-T:lle, joten ne joutivat irrottaa pois. J75:ä on myyty maailmalla 2H-motilla (HJ75), jonka korvakot kävisi suoraan plug-n-play 12H-T:lle, mutta ovat kiven takana tällä puolella palloa.

Kävi jo mielessä jos ostoilmoituksen laittaisi ih8mud.com:iin, mutta saahan nuo itsekin tehtyä jonkunlaiset. Ite kun nuo tekee, pitää vaan olla tarkkana moottorin lopullisen korkeuden ja sivusuuntien kanssa, että konepelti mahtuu kiinni ja esim. syyläri tuulitunneleineen sattuu kohdilleen. Jokusen sentin vasemmalle vinoon tuo h-moottori on laitettu tähän alunperin tietääkseni. Tosin tuulitunnelin ja syylärin joutuu muokkaamaan jotenkin joka tapauksessa, ellei sitten tilaisi HJ75:n vastaavat osat, jotka kävisi suoraan, mutta kun kävisi jo melko kalliiksi.










Tuommoset korvakot on HJ75:ssä, nappasin kuvan ih8mud.com:ista:

__________________
BJ75
SLCK #274

Viimeksi muokannut Jull : 28.12.2020 01:41
Vastaa lainaten