Näytä yksittäinen viesti
  #58  
Vanha 21.11.2020, 18:12
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.949
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja uteiN_H Näytä viesti
Kaikista autoista tulee vanhetessaan Ooppeleita.....
Nyt on Jumpy sähköversiona:
https://www.citroen.fi/mallisto/citroen-e-jumpy/

Mulhan on Jumper enkä voi olla kovin ilahtunut sen sähkövarusteista, joskin ikääkin on.

1980-luvulla oli sähkövarusteet ihan ok, joskin turvatyyny on hyvä uudistus.

Noista kiinteistölle tulevista sähköistä ja niiden riittävyydestä, minun vaatimattomasta kodista mitattiin oikosulkuvirtaa 1300 ampeeria. Sukulaismiehelle on jonkin matkan päässä 2 kpl 63 ampeerin liittymiä pihapiirissä koska on enempi sähkön tarvetta. Mielestäni tämä ei ole akilleenkantapää ja jos jollain on surkeat sähköt, ei ehkä kannata ensimmäisenä hankkia jotain sähkörekkaa pihaan ;-)

Itsellä ainakin enempi jarruttaa vaikka tuo sähkö Jumpyn hinta jos Jumperin saa 1000 eurolla ja 2000 on jo hienoa valinnanvaraa...

Jos siitä sähkövekottimesta saa säädettyä millä teholla sitä lataa, niin vertailun vuoksi laitoin 1500 wattisen lämmittimen lämppärin letkuun, samalla teholla lataisi auttavasti.

Siinä olen samaa mieltä, ettei sähkövehkeilläkään välttämättä kovin eduliseksi tule kun ei se tule nykyisilläkään. Ehkä jatkossakin on eri hintaisia vaihtoehtoja.

Aikaisemmin on tullut tutkittua miten sähkö mihinkin tulee koska on tarvinut paineilmaa ja hiekkapuhaltamista. Sellaisissa kiinteistöissä, joissa on aneemisia johtoja, on tekniikka yleensä museokamaa, joissa uusimisen tarvetta. En pidä pelkästään huonona asiana jos kotimaassamme kehitetään infraa. Infran kehittämisessä tarvetta kun öljylämmityksistä luovutaan, laitetaan muuta tilalle.

Norjasta saisi käytännön kokemuksia mitä ongelmia on ollut ja mitkä on ratkaisut. En ole paljon mistään kuullut, etteikö uudessa tekniikassa kannattaisi olla melko ripeä käyttöönottaja ellei riskit ole täysin hallitsemattomat.

Viimeksi muokannut tekniikkamies : 21.11.2020 18:47
Vastaa lainaten