Viestiketju: Vetokoukun pultit
Näytä yksittäinen viesti
  #12  
Vanha 29.09.2020, 07:32
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.396
Perusasetus

Jos niitä ei ole järkevä käyttää, miksi valmistajat asentavat niitä sitten ajoneuvoihin tai vaikkapa työkoneisiin? Miten ylipäätään vahvempi pultti on hauras? Miten suurlujuusteräs on lasimaisen haurasta, vaikka se kestää tolkuttoman paljon enemmän esim. leikkausvoimaa tai vääntämistä kuin tavalliset s235 tai s335 teräkset? Jos suurlujuusteräkset on hauraita ja lasimaisia, miksi niistä tehdyt autojen korit kestää järjettömän paljon paremmin törmäyksissä hajoamatta pirstaleiksi?

Mitä tulee esim. vetokoukun pultin vääntymiseen, niin aika kaukaa haettu tilanne jossa vaikka parkkipaikkatörmäyksen tai koukun maahan osumisen jäljiltä huomaisit 8.8 pultin vääntyneen, mutta 10.9 olisi siinä tilanteessa tikittävä aikapommi.


Meillä korjattiin juuri kolmesta konttilukista ylärungon ja jalkojen välisen liitoksen teräslaippoja, kun ne laipat oli murtuneet. Kiinnityspultit ympärillä 10.9, ja sellaiset sinne tuli myös tilalle. Ihan paskoja ne pultit oli, kun kesti ehjänä hajoamatta vaikka ympäriltä teräsrakenne murtui. Naapurifirmalla niitä vaurioita oli vieläkin useammassa koneessa, ja samalla tavalla pultit oli ehjät.
Kurottajan, konttinosturin yms. lifteissä on 10.9 ja muistaakseni myös 12.9 pultteja, ja niihin kohdistuu aivan jäätäviä iskuvoimia, vetoa, vääntöä, leikkautumisia yms.. Eikä hajoa pultit.
__________________
Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited LX, käyttöauto sopivasti maastoon varusteltuna.

Jeep Cherokee 4.0 - Ikuisuusprojekti Moggiakseleilla, 42" renkailla ja kaikensortin enemmän ja vähemmän oleellisilla ominaisuuksilla.

Jeep Cherokee 4.0 - Menehtyi kunniakkaasti Stadin Cruiseissa 5/2008.

Viimeksi muokannut Timo_L : 29.09.2020 07:35
Vastaa lainaten