Viestiketju: Vetokoukun pultit
Näytä yksittäinen viesti
  #11  
Vanha 29.09.2020, 07:22
jli jli ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 23.09.19
Sijainti: Keski-Suomi
Viestit: 468
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Timo_L Näytä viesti
Eli mielestäsi vetokoukulle tai vaikka tukivarsiin tai panhardiin pitäisi käyttää liian heikkoja pultteja siksi, että näkee jos ne alkaa muuttamaan muotoaan? Silti ne pultit katkeaa ennenkuin 10.9 edes muuttaa muotoaan. Oletko ihan tosissasi?
Minäpä käyn kertomassa vaikka Kalmarille että älkää nyt saatana laittako 10.9 pultteja jalkojen ja yläkehän saumaan, kun niistä ei näe taipuuko ne ennen murtumista

Ja tuo lasimaisen hauras suurlujuusteräs.. Ihan oikeasti?
Kyllä, ymmärsit aivan oikein, rolleyes. Vetokoukku ei lähde irti siksi, että vetäisit sillä liian suurta kärryä - aivan riippumatta siitä, minkälaiset pultit siinä on. Pulttien kapasiteetti riittää mihin vain tyypistä riippumatta (esimerkiksi edellä esitetty 8.8 ruuvi kestää 5000 kg vedon).

Ongelma tulee erilaisista vaurio- ja onnettomuustilanteista. Niitä voi sattua, vaikka autosi olisi parkissa marketin pihassa etkä edes ajaisi sillä. Pieniä kolareita ja kolhuja, korroosiota jne. Tällaisten vaurioiden seurauksena mikä tahansa pultti saattaa vaurioitua - kesti se sitten 800 tai 900 MPa. Jos vaurio ei ole havaittavissa, laite on aikapommi.

Tehdaslaitteissa käytetään toki hauraitakin ruuveja, mutta niiden asennus ja kiristys on tarkkaan säädeltyä, ja ne on ohjeistettu vaihdettavaksi jokaisen, pienekin kolhun jälkeen riippumatta siitä, näyttävätkö ne ehjiltä vai eivät. Näistä edellytyksistä yksikään ei toteudu normaalissa ajoneuvokäytössä - varsinkaan vallitsevalla mentaliteetilla. Sen vuoksi niitä ei ole järkevää käyttää.
Vastaa lainaten