Näytä yksittäinen viesti
  #18  
Vanha 29.05.2020, 17:39
Ippe69 Ippe69 ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 28.10.07
Sijainti: Muonio
Viestit: 1.076
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rölli Näytä viesti
Ei suoraan lue mutta aika rajun kuuloisesti traficomin johtava asiantuntija avaa tuota lakia.

"Käytännössä lainkohta tarkoittaa, että tienkäyttäjän on huomioitava laajasti niitä tekijöitä, joilla hän voi estää onnettomuuksia. Myös toisen tekemään virheeseen on varauduttava.

Esimerkiksi koulun lähellä pitää varautua lasten yllättäviinkin liikkeisiin. Jos taas tienkäyttäjällä on esimerkiksi paikallistuntemusta liittyvää erityistietämystä, otetaan nämäkin seikat huomioon ennakointivelvollisuutta arvioitaessa."

Eli tuon tulkinnan mukaan jokaisessa risteyksessä on varauduttava siihen että kolmion takaa tulija päättääkin tulla alle. Tai kävelijä horjahtaa jalkakäytävältä tai ihan mitä muuta vain...

Ja tuossa vielä linkki uutiseen josta tuon nappasin https://www.is.fi/autot/art-2000006515892.html
Nuohan on tai ainakin pitäisi olla normaalia liikennekäyttäytymistä jota on autokouluissa opetettu aina. Ei se sitä tarkoita, että pitäisi pystyä ennakoimaan jo pysähtyneen auton lähtemistä liikkeelle. Taas jos näet toisen auton lähestyvän risteystä liian kovaa liukkaalla kelillä, niin et voi huoletta jatkaa vain koska sinulla on etuajo-oikeus. Jos vielä näet, että kyseessä on maasturi MT renkailla, niin voit jo olettaa että pitkäksi menee.
Vastaa lainaten