Viestiketju: Uusi tieliikennelaki
Näytä yksittäinen viesti
  #9  
Vanha 29.04.2020, 18:44
Catrik:n Avatar
Catrik Catrik ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 22.07.13
Sijainti: Oulu
Viestit: 814
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja wikke Näytä viesti
Vaan, kummissaan saattaa olla lastaan hoitoon polkupyörällä, kuten aina aiemminkin, vievä vanhempikin 1.6.2020!

Ai miksikö? Siksi että:

"Polkupyörällä ja kevyellä sähköajoneuvolla saa kuljettaa matkustajia kuljettajan ja matkustajan iästä riippumatta. Matkustajia ei kuitenkaan saa kuljettaa useampaa kuin mille määrälle polkupyörä tai kevyt sähköajoneuvo on rakennettu."

Sekä:

" Matkustajan kuljettaminen on sallittu vain, jos polkupyörässä tai kevyessä sähköajoneuvossa on matkustajalle sopiva istuin. Polkupyörässä pitää matkustajia kuljetettaessa olla kaksi erillistä jarrua."

Eli ajatellaanpa perus Jopo. Juuh, oikeasti tukeva tarakka ja siinä "pultattuna" laadukas CE turvaistuin jälkikasvulle. Noup. Sitä tokkopa on kahdelle rakennettu, ja eikä sitä etujarruakaan vakiona löydy. Mitkä ovat kahdelle rakennetut fillarit? No niinpä, tandemit.
Onko kaikki polkupyörät laadukkaita ja kunnossa olevia Jopoja? Ihan hyvä asiahan tuo on. Tuskin tullaan kovin montaa sakkoa antamaan puuttellisilla jarruilla kyydittäjiä mutta ompahan motivaatio pienikin parantaa jarruja.
Laissa ei myöskään varmaan ole tarkoitettu että lasta ei saisi kuljettaa lastenistuimessa. Jos laitat siihen Jopoos etujarrun ja turvallisen istuimen lapselle niin sittenhän se on rakennettu.

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja wikke Näytä viesti
Tämä myös aika jännä: "Pysäköinti ja pysäyttäminen on kielletty mm. liikenneympyrässä, pyöräkaistalla ja linja-autokaistalla. Pysäyttäminen on kuitenkin sallittua pakollisen liikenne-esteen, väistämisvelvollisuuden noudattamisen tai hätätilanteen vuoksi.".
Mikäs tässä on jännää? Kuin ehkä se, että jos tämä on joku uusi laki eikä nykyään voimassa oleva.
Vastaa lainaten