Viestiketju: Uusi tieliikennelaki
Näytä yksittäinen viesti
  #6  
Vanha 29.04.2020, 16:28
wikke:n Avatar
wikke wikke ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.04.07
Sijainti: Kupolin alla.
Viestit: 3.862
Perusasetus

Lukiko ketään tuota Pafon linkkiä tahi itse lakia tarkemmin?

Saattaa olla moni motoristi (sunnuntai lenkki johonkin mutka teille) ja karavaanarikin (lähetään kiertelemään jonnekkin ympärimaata pariksi viikoksi) kummissaan kun tuota sitten ruvetaan tulkitsemaan!

Vaan, kummissaan saattaa olla lastaan hoitoon polkupyörällä, kuten aina aiemminkin, vievä vanhempikin 1.6.2020!

Ai miksikö? Siksi että:

"Polkupyörällä ja kevyellä sähköajoneuvolla saa kuljettaa matkustajia kuljettajan ja matkustajan iästä riippumatta. Matkustajia ei kuitenkaan saa kuljettaa useampaa kuin mille määrälle polkupyörä tai kevyt sähköajoneuvo on rakennettu."

Sekä:

" Matkustajan kuljettaminen on sallittu vain, jos polkupyörässä tai kevyessä sähköajoneuvossa on matkustajalle sopiva istuin. Polkupyörässä pitää matkustajia kuljetettaessa olla kaksi erillistä jarrua."

Eli ajatellaanpa perus Jopo. Juuh, oikeasti tukeva tarakka ja siinä "pultattuna" laadukas CE turvaistuin jälkikasvulle. Noup. Sitä tokkopa on kahdelle rakennettu, ja eikä sitä etujarruakaan vakiona löydy. Mitkä ovat kahdelle rakennetut fillarit? No niinpä, tandemit.

Tuo uusi tieliikennelaki on niin täynnä kaikkea hölmöyttä ja aivopieruja kuin vain voi olla.

Tämä myös aika jännä: "Pysäköinti ja pysäyttäminen on kielletty mm. liikenneympyrässä, pyöräkaistalla ja linja-autokaistalla. Pysäyttäminen on kuitenkin sallittua pakollisen liikenne-esteen, väistämisvelvollisuuden noudattamisen tai hätätilanteen vuoksi.".


Edit: Vittu mitä peetä ja vääntöä (toivottavasti ei raatoa) tuosta uudistuksesta on vielä tulossa! Ja pahin että sanktiot harkinnanvaraista (lue: mielivallan).
__________________
On epäoptimaalista yrittää elää optimaalisesti epäoptimaalisessa maailmassa.

Viimeksi muokannut wikke : 29.04.2020 16:33
Vastaa lainaten