Näytä yksittäinen viesti
  #236  
Vanha 26.03.2020, 16:03
mikjus:n Avatar
mikjus mikjus on kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Lahti, Finland.
Viestit: 5.947
Perusasetus

Käytiin 13 - 15.3 venäjällä safaroimassa. Piti olla kevyttä settiä, bunkkerien katselua yms. mutta meni ihan offiksi. No siitä tulee oma juttunsa jahka ehtii. Heti ekana iltana hajos hodarista laturi. Kaikki mittariston valot paloi ja jännite hiipui. Ladattiin mutta jännitemittari meni nopeasti nollaan ja yleismittari näytti alle 6v jännitettä. Auto pysyi silti käynnissä, en tiedä mikä jänniteraja sammutussolenoidilla on. Aikansa kun tutki niin selvis että laturi se purkaa akut tyhjiksi. Ei muuta kun laturilta tuleva piuha irti akusta ja kun toisella autolla latas akut täyteen pystyi ajamaan ja pitämään kiinanwebaa yöllä päällä. Reissusta palatessa tilanne olikin muuttunu koronan takia niin että kaikki ulkomailta tulevat joutu 2 viikon kotikaranteeniin. Onneksi voi tehdä etänä töitä. Uuden laturin tulemisessa kesti 10pv.

Laturiin ei pääse järkevästi käsiksi kuin pyöräkotelon kautta. Mulla on tota reikää IC putken takia suurennettu mutta putki on pahasti tiellä. Vaatii siis muutoksia.


Autodocista HDJ100 120A laturi vakion 80A tilalle. Ei maksanut kun 95€, ostin vielä diodisillan varalle mutta pitää ostaa kokonaan toinen samanlainen varalle.


Erona tässä on soikea liitin kun alkupään hodarissa pyöreä.


Puolassa kasattu laturi.


Pyöreästä soikeaan liittiimen sovituspiuha löytyi jussinmäeltä. Pitää olla tarkkana sillä näitä on kumminkin päin olemassa. Oikea malli on 1571-53214 - VÄLIJOHTO ND OVAALI > PYÖREÄ.


Laturi on snadisti isompi joten kiinnikerautaa pitää taivuttaa. Irrotin oman mutta tämän ehkä voisi tehdä paikallaan kun löysää vaan kaksi pulttia. Itse purin koko raudan pois ja taivutin ruuvipenkissä. Siimapyörä piti irroittaa että sai vesipumpun pultit auki. Piirsin kuvan alkuperäisestä ja katkoviivalla sopiva taivutus. Ihan arvalla taivutin raudan suoraan oikeaan kulmaan.


Oikea taivutus on ilmatoinnin kompuran rautaan kiinni joten helppo tarkistaa jos paikallaan tekee.


Sinne se meni. Alakiinnike oli tiukka ja annoin laturille vähän rälläkkää vaikka mitattuna oli yhtä leveä kuin aikaisempikin.


Ahtoputken muutos, nyt mahtuu operoimaan.

Viimeksi muokannut mikjus : 26.03.2020 16:06
Vastaa lainaten