Näytä yksittäinen viesti
  #1954  
Vanha 24.03.2020, 06:35
Heguli:n Avatar
Heguli Heguli ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 22.06.06
Sijainti: Espoo / Suomusjärvi
Viestit: 7.314
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Joonas0 Näytä viesti
Moro

Tässä on hetken mieteiskellyt oman pienen offiajoneuvon tekoa mutta tarvis infoa muutamista asioista

Elikkä ajatuksena on alusta asti rakentaa putkirunkoinen yhden hengen auto.
Voimanpesänä olisi jonku moottoripyörän kone
Mistä autosta kannattaisi lähteä tasauspyörästöä etsimään? Siitä tulisi 4x4 laite. Oliskos jostain koko neliveto järjestelmä vai jostain pari identtistä murikkaa jonka laittaa perään ja keulalle jos sellaisen pystyy kääntäämään vetämään toisinpäin? Jotain lukkoa keulalle haluisin myös ja taakse todennäkösesti kemppi lukko.
Ja toisena olisi vaihdelaatikko. Ajattelin että mp moottorista ketjuvedolla voima jollekkin laatikolle josta ketjuvedolla voima kardaanille. Millaista laatikkoa kannattaisi laittaa? Tietysti joku pieni ulkomitoiltaan mutta onko muuta huomioitavaa tai ideaa sen suhteen?

Kaikke info ja vinkki ovat tervetulleita lajista kiinnostuunelle. Kiitos
Tervetuloa palstalle.

Kaikki on tehtävissä mutta ite en ehkä lähtisi tuolle mp-linjalle moottorin ja ketjuvetojen osalta. Ite miettisin ekana ajokin kokoluokan ja sitten hankkisin sen pohjalta elintenluovuttajan. Eli hyödyntäisin olemassa olevan tekniikan kokonaisuudessaan härpättimessä. Pienemmästä päästä joku Suzuki SJ410/413 ja jos isompaa haluaa niin vaikkapa Tojota HJ60. Toki voihan noihin moottoreita vaihdella, tai miten vaan ite haluaa. Ja jousituksen tietty voi modata miten haluaa, kun katsastus ei ole rajotteena. Lehtijousia tuskin tollaseen kannnattaa laittaa. Tuskin tuollainen peli tulee kerrasta "valmiiksi", tekee ensin jollain kokoonpanolla ja siitä lähtee muuttamaan haluttuun suuntaan.
__________________
Tumpula Racing Team
Vastaa lainaten