Näytä yksittäinen viesti
  #4768  
Vanha 03.02.2020, 07:51
Karvapöpö:n Avatar
Karvapöpö Karvapöpö ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 28.01.10
Sijainti: Porvoo
Viestit: 306
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Luoppis Näytä viesti
Jos syylärin korkin tiiviste päästää yhtään ilmaa läpi, se voi höriä syylärin yläosastoon ilmaa koneen jäähtyessä. Sitten kun kone lämpiää se ilma työntyy paisuntasäiliöön ja saattaa sitä kautta työntää nestettä pihalle aika huomaamattomasti. Eikai paisuntasäiliön sijainnilla muuten ole niin suurta merkitystä, eniten ratkaisee kuinka syvälle ylivuotoletku menee säiliössä, ettei koneen jäähtyessä ole ylivuotoletkun pää nestepinnan yläpuolella. Aika usein tosin on paisuntasäiliö niin, että säiliön korkki on samalla korkeudella, kuin nestepinta syylärissä, liekö siihen joku tieteellinen selitys? Ne vehkeet sitten omassa kategoriassaan missä painekorkki on paisuntasäiliössä eikä syylärissä...

Kannattaa myös tarkistaa sen ylivuotoletkun tiiveys syylärin ja paisarin päästä.

Ilmahan saattaa mennä vähän heikonlaisesti alamäkeen. Jos se paisari on huomattavasti alempana, kuin syylärin korkki niin voiko ilmaantua heikosti?
Kiitoksia vinkeistä! Saatan tosiaan mielessäni sekoittaa nyt niihin vehkeisiin, joissa painekorkki on paisuntasäiliön päässä.

Tällä hetkellä taitaa paisuntasäiliö olla reilusti syylärinkorkkia alempana. Ylivuotoletku menee muistaakseni aika pohjaan asti, mutta en taaskaan ole varma asiasta. Pitäisi koittaa jotenkin asetella se silleen, että ne olisi samalla korkeudella siellä konehuoneessa. Sitten seurata tilannetta. Täytyy palata myöhemmin asiaan!
__________________
Satunnainen huutelija.
Vastaa lainaten