Näytä yksittäinen viesti
  #4  
Vanha 02.01.2020, 12:10
oziolli oziolli ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 28.02.12
Sijainti: Canberra, Australia
Viestit: 128
Perusasetus

Hyvaa alkanutta vuotta 2020 taalta savun keskelta. Lahimmat palot ovat n 50 km etaisyydella ja n. 150 km sateella on palanut n. 8000 km2 lahinna ns. luonnonpuistoa. Nakyvyys on ollut viime paivina n. 1 km.

Sinisten vuorten alueella on palanut noin kaksinkertainen alue.

Taloja on tahan mennessa palanut yli 1000 ja 16 henkiloa kuollut seka 17 kadoksissa.

Tama kaikki on sita vihreiden tyhmyyden aikaansaannosta, vaikka he vierittavatkin syyn ilmastonmuutoksen aikaasaamaksi. Paloista on n. 15% tuhopolttoja, 35% varomattoman tulenkasittelyn aiheuttamia ja 50% salamoimmim aiheuttamia. Mika niista on ilmastonmuutoksen aiheuttama?

N. 30 vuotta sitten silloinen NSW:n osavaltion paaministeri kalasti vihreiden aania ja luonnonpuistojen maara kaksinkertaistui. Alueet, jotka olivat ennen valtion metsia, suljettiin kaikelta liikenteelta. Tiet suljettiin puomeilla ja kivilohkareilla ja paloteiden annettiin kasvaa umpeen.

Palot kuuluvat Australian luontoon. Jo kapteeni Cook, Australian loytaja kirjoitti paivakirjoissaan havaintoja Australian paloista. Aiemmin paikalliset asukkaat sytyttivat paloja eika ne koskaan saavuttaneet naita mittasuhteita.

Nama luonnonpuistot ovat saaneet olla rauhassa n. 30 vuotta ja maahan on keraantynyt valtavat maarat eukalyptuksien lehtia ja kuoria. Tassa ilmastossa ne eivat kompostoidu, vaan tuli on ainut keino saattaa ravinteet luonnon kiertokulkuun. Sita taas eivat vihreat voi hyvaksya, koska siita tulee ilmansaasteita.

Tutkikaapa vihrean liikkeen alkuhistoriaa. Sehan on lahtoisin samasta ideologiasta kuin natsismi, mutta siita kirjoittaminen olisi varmaan sita vihapuhetta.

Nauttikaa te siella raikkaasta ilmasta, niin mekin joskus tulevaisuudessa.