Viestiketju: Sisun tuunausta
Näytä yksittäinen viesti
  #268  
Vanha 04.12.2019, 17:56
sisua45:n Avatar
sisua45 sisua45 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 03.03.06
Sijainti: Treen kupeesta
Viestit: 8.270
Perusasetus

Summa summaarim, vuosi 2018...

Keväällä 2018 kannoin perinteisesti sisältä akut Sisuun, ja ajoin sen takapihalta etupihalle. Lähti käymään aivan tuosta vaan. Sitten auto seisoi kaksi viikkoa etupihalla, eikä halunnut käynnistyä enää??? Naks, naks, sanoo vain starttimoottori. Koitin kopistella starttia, ei vaikutusta. Laitoin suoraan virtaa startin napoihin, ei vaikutusta. Naks, naks, perkeles!



Sitten tiputin koko mötikän alas. Mötikkä on aika osuva nimi, on melko iso ja painava. Tokmannista ostettu Königsbacher tölkki antaa mittakaavaa. Startti on muuten merkkiä Butec.



Butekki-mötikkä laitettu viilapenkkiin ja syyllinen kuvassa. Bendix-laite ruostunut jumiin. Hiukan CRC-herättelyä, ees-taas nitkuttelua niin irtosihan se. Samalla voitelin koko startin moot öljyllä.



Rasvauksen jälkeen startti toimi kuin uusi koko kevään-syksyn-talven.



Kalkusta piti tietysti hakea vähän renkaita, etteivät vaan pääse loppumaan varastosta.



Ebaystä löytyi tuollainen GPS-mittari. Aika fiksun näköinen, kuin klassinen VDO.



Auto jätti kerran tiellekin! Noin 5 km olisi ollut verstaalle matkaa. Mietin skenaarioita viallisesta siirtopumpusta, paskasta putkistosta, puhki ruostuneesta putkistosta, vedestä polttoaineen seassa, jne. Loppujen lopuksi syynä oli polttoaineen loppuminen... Sen verran vit... harmitti, etten touhusta saanut kuin yhden kuvan. Mutta se selvisi, että Sisussa jää tankin pohjalle vain muutama desi polttoainetta, ja että polttoaine mittari näyttää noin 1/4 tankillista liikaa.



Syksyllä haettiin polttopuita mökiltä. Mietin ensin syncro passat+kärry yhdistelmää, tai paketti-uazia, mutta päätin ottaa varman päälle. Mökin takapiha on aika pehmeä, mutta Sisulla ei ollut ongelmia siellä. Eikä tarvinnut kantojakaan kiertää.

Siinä vuosi 2018 pääpiirteissään. Täytyy tästä kuluvasta vuodesta laittaa vielä raporttia, ennekuin se päättyy...
Vastaa lainaten