Näytä yksittäinen viesti
  #4756  
Vanha 27.11.2019, 09:00
2,4TD 2,4TD ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 26.03.09
Sijainti: Pori
Viestit: 853
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Luoppis Näytä viesti
Isoin ero vanhojen ja uusien Hiluxien välillä nelivedon toiminnassa on lähinnä se etuakselin vedon katkaisu, vanhoissa käännetään vapaanavat auki jolloin mikään osa etuakselissa pyöränlaakerista sisäänpäin ei pyöri kun taas noissa moderneissa härveleissä katkaistaan veto toiselta vetoakselilta tasauspyörästön vierestä, jolloin etukardaani ja tasauspyörästön varsinainen murikka ei pyöri. Eli vetoakselit jäävät pyörimään vapaana renkaan mukaan ja ne voi aiheuttaa omat äänensä vaikkei olisi neliveto päällä. Ja varsinkin jos ääni voimistuu neliveto päällä tutkisin vetonivelien kuntoa jollain tapaa jos sieltä sattuu olemaan vaikka rasvat kuivahtaneet tai suojakumit rikki ja ajeltu vastikään paljon nelivedolla ja nivelien kulmia jyrkennetty.

Noista uudemmista ei kyllä ole kokemusta, korotus sitten taas saattaa alkaa käymään myös ristinivelten päälle ja aiheuttaa erinäisiä veikeitä vikoja, varsinkin kun ei kulu löysäksi vaan vetää piukkaan.
Joskus etsittiin vikaa kun alkoi oma pompottaa aluksi 90 vauhdissa ja sitten hetken päästä jo 60 vauhdissa. Renkaita painotettiin ja kardaaria paikalla ollessa kokeiltiin nivelten suhteen. Olin jo hakemassa toisia vanteita kun vika tuli pihalle, suorastaan ampui ja lensi yksi nivelen kuppi pitkälle ajossa kovalla pamauksella
Vastaa lainaten