Viestiketju: BJ45 projekti
Näytä yksittäinen viesti
  #78  
Vanha 10.11.2019, 18:37
Radis:n Avatar
Radis Radis ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 21.03.12
Sijainti: Inkoo
Viestit: 344
Perusasetus

Tänään onnistuin viettämään aamupäivän peräremontin puitteissa. Osien pesun jälkeen ensin oli vuorossa poskilaakerien asentaminen. Puristin laakerit paikalleen prässillä, apuna käyttäen vanhan poskilaakerin koolia, jonka olin ensin katkaissut rälläkällä:





Homma hoitui samalla tavalla myös hammaspyörän puoleisen laakerin kanssa:



Sitten puristelin pinionin laakerikoolit paikalleen. Näissä käytin apuna niin ikään rälläkällä katkaistuja vanhoja kooleja:



Uloimman koolin prässäämisestä ei tullut kuvaa, mutta samalla tavalla sekin hoitui. Sitten keräilin pinionikokoonpanon osat valmiiksi. Kuvasta puuttuu pinionin mutterin prikka, jonka kyllä laitoin paikalleen asennuksen yhteydessä.



Tippakannulla öljyä laakerihin, ulompi laakeri kooliinsa, painelevy laakerin päälle ja stefa paikalleen. Sen naputtelin sisään vanhan poskilaakerin koolia apuna käyttäen. Stefan ulkokehään laitoin tiivisteliimaa.



Sitten hylomaria kardaanilaipan ja pinionin uriin, jotta öljy ei rupea vuotamaan liitoksen välistä. Tippakannulla öljyä stefan huullokseen. Krimppiholkki paikalleen ja pinioniakseli rungosta ja uloimmasta laakerista läpi. Laippa paikalleen, prikka ja mutteri paikalleen. Sitten väänsin mutterin ensin niin tiukalle, että välykset hävisivät, mutta esijännitystä ei vielä tullut.
Sitten tein laskelmat pinionin laakereiden esijännityksen mittaamiselle kalavaa’alla kardaanilaipan rei’istä. Näistä laitan erillisen ohjeistuksen tämän jälkeen.
Ohessa kuva esijännityksen mittaamisesta:


Viimeksi muokannut Radis : 16.11.2019 19:10
Vastaa lainaten