Näytä yksittäinen viesti
  #1780  
Vanha 08.02.2019, 13:57
_kekkula_:n Avatar
_kekkula_ _kekkula_ ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 06.09.08
Sijainti: Hämeenkyrö, Finland
Viestit: 917
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja BJ-40/76 Näytä viesti
"Tykyttääkö" joku/jotku suihkuputki/-ket voimakkaammin kuin muut?

Siis ota suihkuputkesta kiinni peukalolla ja etusormella, ja purista lujemmin kuin kynää kirjottaessa. Jos joku suihku kusee pahasti, taikka jumii, niin tykyttää selvästi.


Toinen vaihtoehto on se, että puuttuu puristukset jostain pytystä, esim. venttiilivika

Pyöritä moottoria vaikka laturin päästä, ja aina kun ohitat puristustahdin, niin kone pyörähtää melkein itsestään... (terveessä koneessa pitää laturin hihnat olla jopa aivan liian tiukalla, muista löysätä, jos pitää kiriä liikaa)
Merkkaa nuo kohdat tussilla kampiakselin hihnapyörään, niin kahden kierroksen jälkeen hihnapyörässä on 6 merkkiä, siis aina kaksi merkkiä vierekkäin n. 120 asteen välein.


Nykyinen dieseli on niin "kuivaa" varsinkin että suihkut tahtoo joskus jumia...

Minä olen "juottanut" noille jumiville dsl- laitteille 2-tahti öljyn ja dsl seosta.
(maksamaton mainos; minä olen käyttänyt Teboilin ns. tuhkaamatonta? 2t öljyä, Nyt näkyy olevan Tokmannilla olevan joku 4 litran kannu vajaa 20e, normi vajaa 24e)

Uskomaton ero, kuinka paljon tuo 2-T öljy auttaa! siis tuon jälkeen kone käy pehmeästi verrattuna aikaisempaan, ja "kitkuaminen" vähenee, tai jopa poistuu.

Kesällä/nollakelillä suodattimen läpi menee jopa 50%/50% seos.
Jos autolla ei pysty ajamaan, niin k.o seosta esim. litran purkista suoraan suodattimen imupuolelle, muista kääntää myös paluulinja k.o purkkiin, hodarin pumppu tyhjentää tuon litran purkin huomattavan äkkiä tankkiin...

Kun ajokuntoinen auto, niin aja tankki melkein tyhjäksi (kun varoitusvalo syttyy niin tankissa EHKÄ 10-15 litraa dsl), ja laita tankkiin reilusti, 1-4 litraa 2T öljyä.
2T öljy ei sekoa dieseliin läheskään yhtähyvin kuin bensaan, ja jos Raakaa 2 T öljyä päätyy pisaroina tms. suodattimeen, niin suodatin voi mennä tukkoon.

-> Mieluummin tyhjäkäynnillä tankki tyhjäksi; siis paluuletkusta täytetään esim. jerrykannuja.
Ensimmäiseen 20 L kannuun vaikkapa 4 litraa 2T öljyä, ja esim. 8 litraa dieseliä. Ja sekoitetaan ravistamalla. esim. 10 sekunttia ravistelua, ja minuutti taukoa.. muutaman kerran.

Kun kone alkaa vetää ilmoja, siis alkaa ravitella, niin tankki on tyhjä. sammuta.
Paluuletku laitetaan takaisin tankkiin, ja tuo dsl/2-T öljy seos kaadetaan tankkiin, ilmaus suodattimelta ja kone käyntiin, vaikka pienillä 3-5 sekunnin starteilla.

Ja kun alkaa käydä, niin Sikana Hanaa! esim. vedetään isoa kärryä, (tai jotain, esim. toista maasturia, traktoria, kuorma-autoa) tai kaivatetaan lumihangessa, ideana on se, että kaasu pohjassa ajetaan tyhjäkäynnistä alkaen rajoittajaan(ehkä 4000 rpm olisi parempi) ja niin "kovaa" että varmasti kaikki paikat on kuumat.

Tuo 12 litraa kuluu aika äkkiä (ja osa jää tankkiin, kun hodarin tankki on aika iso pinta-alaltaan), jos/kun saa vedättää täysillä, niin voi alkaa potea ilmavaivoja jopa alle 10 min...
Älä anna missään nimessä sammua, kun ensin on vedetty kunnolla kaasu pohjassa.... vedätä mieluummin 5 minuuttia, tai tee tuota DSL-öljy seosta enemmän...
Tuo 2T-öljy ei haittaa DSL:n seassa, jos/kun kone on kunnossa.
Toki jos jätetään kitkuava kone tyhjäkäynnille tuntikausiksi, niin varmaan karstaa?

p.s Kun hodari ensimmäisen kerran potee ilmaa, siis alkaa puutua/nykä tms. polttoaine alkaa loppua, niin heti tyhjäkäynnille, ja tankkiin lisää dieseliä, esim. 5% seoksella 2T öljyä...

Jos polttoaine loppuu täydessä vedätyksessä, niin kone sammuu, niin turbo ja kansi/kannen tiiviste on kovilla....

->

Jos kokeilet, niin pistä kommenttia, taikka yv, että auttoiko, tai tuliko jopa lisää ongelmia.

Voiko mielestäsi ongelmia ennalta ehkäistä ajamalla koko ajan pienellä 2-T öljyseoksella?

Jos vastaus on kyllä, mikä olisi sopiva seos suhde? 1l öljyä > 80 litraan dieseliä?

Tiedän että jotkut ihmiset käyttävät 2-T öljyä dieselin seassa jatkuvasti. En vain ole koskaan kysynyt että millä seos suhteella.
__________________
PäHäMa
MMC
Slck
Vastaa lainaten