Näytä yksittäinen viesti
  #27  
Vanha 20.12.2018, 09:10
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.952
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja petroman Näytä viesti
..näistä kun saisi vertailukelpoista statistiikkaa näistä veroista. Ja keneltä niitä o vähennetty ja kenelle lisätty. Ja samalla millä suhteella kaikkia maksuja on palloteltu.
Ja kakkos-seikkana, että maksetaanpa ihan kenelle tahansa, mitä tahansa tukia, niin palkansaaja ne maksaa. Näistä ajatuksista kun on joskus ääneen väläytellyt, niin on kuullut olevansa kommari yms...
Mutta ehkäpä joskus tukipummeille tulee mieleen faktat: Kun joudut tuen elätettäväksi, jotain on mennyt mönkään.
...olispa kiva, jos mullekin maksettais eläminen kotiin.
Näkisin niin, että talousjärjestelmä tai kansantalous toimii siten, että siinä on tarkoitus olla jännitteitä, mutta veroilla ja tuilla ja yhteiskunnan majsamilla palveluilla tilannetta tasapainotetaan siihen suuntaan, mihin poliittisessa päätöksenteossa halutaan.

Vähän kuin akustakin pitää kytkeä molemmat navat, että tapahtuu mitään.

Palkansaajuudeen näkökulma ei ole suomalaisessa yhteiskunnassa ollut vahva kovin pitkään. Se nousi esiin kun teollistuminen oli huomattavaa, naiset rupesi käymään palkkatöissä ja hyvinvointipalvelujen tuottamisessa tarvi paljon ihmisiä töihin.

Sellainenkin vaihtoehto voi olla tulevaisuudessa mahdollinen, että on varteenotettava vaihtoehto jäädä kotiin. Ihmisiä on kannustettu kouluttautumaan ja monet on suorittanut tieteellisen koulutuksen. Palkkatöissä ei välttämättä ole tarjolla kovin monelle sitä, mihin on kouluttauduttu tai muuten valmistauduttu. Jos ihmiset elää vanhemmaksi, ehkä 70 vuotiaita vielä työkunnossa olevia ei huvita nuorille tai aloittelijoille sopivat työt, vaan omat projektit ja verkostot ovat vakavastiotettavampia. Moni käytännön työ voi mennä myös maahanmuuttajille ja he asuu ehkä enemmän kaupungeissa. Maaseudun maisterismies touhuilee omia touhujaan, kuten myös persvakoäijä.
Vastaa lainaten