Näytä yksittäinen viesti
  #47  
Vanha 02.08.2018, 22:00
mikaelt:n Avatar
mikaelt mikaelt ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.11.08
Sijainti: Mikkeli, Otava
Viestit: 1.277
Perusasetus

Suomen lain mukaan, siirtokilpiä saa käyttää kilpailukäytössä...
"4) Suomessa rekisteröidyn ajoneuvourheilun valtakunnallisen keskusjärjestön kilpailukalenteriin kuuluva kilpailu;" ( http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantas...20070893#L8P34 )
- Jos siis AKK tai HaMu:n kilpailu, mihin suunnistus CUP ei kumpaankaan kuulu.

Aikaisemminhan modi ja proto oli ajettavissa tarroilla, mutta katsastuskonttoreiden vaihtelevan ja monipuolisen tulkinnan mukaan, kilvet sai...tai sitten ei! Lisäksi kun lähestulkoon ainut hyväksyttävä syy, millä laput sai, oli siirto korjaamolle, käytettiin niitä myös väärin. Lisäksi, vahvistamattomien tietojen mukaan, silloisen CUP kilpailuiden järjestämis paikkakunnille Trafi lähetti tietoa, että 4x4 autoille ei tule myöntää siirtokilpiä k.o ajankohtana, koska on syytä epäillä että niitä käytetään myöntämisperusteiden vastaisesti.

Viron tilanne, on käsittääkseni se, että joskus v 2013(?) tuli haraste- ja kilpailu ajoneuvo rekisteri. Kyseessä ei ole kertaluontoinen "siirtolappua", vaan pysyvä rekisteröinti katsastuksineen. Ajoneuvon käyttö on rajattu, niin että kilpailu- ja harjoitus liikenne käyttö on sallittu, ei esim. työmatka-ajo.
- En ole tutustunut Viron lakitekstiin sen tarkemmin, voin kyllä kysyä selvennystä, jos asia mietityttää.
__________________
----------------------------------------------

Team Tostanoin Facebookissa

www.maasturistit.fi
www.etsama.com
------Offroad team Over the Hill---------------
Vastaa lainaten