Näytä yksittäinen viesti
  #15  
Vanha 17.11.2017, 18:17
eilhik eilhik ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 10.11.08
Sijainti: skavaböle
Viestit: 582
Perusasetus

Omana nähtynä ja totena oleva asia nykyisestä asuinkunnasta.

Työkaverini rakensi rintamiestaloon elintasosiiven 80-luvulla kuten yleistä oli ja piirätti kuvat ko, työstä ja laajennuksesta ja haki rakennusluvat.

Palaute oli rakennustarkastuksesta mielenkiintoinen , laajennus oli toteutettava tasakattona vaikka muu rakennus oli harjakatolla , ei auttanut kuin totella.

Teki työtä käskettynä ja kuten asia oli vaadittu, meni vuosikymmen ja parikin ja ajatteli jokos olisi sen harjakaton aika kun se tasakatto oli elinkaarensa päässä.

No uudet kuvat ja uudet luvat , rakennuslupa tuli ja rakennustarkastaja ihmetteli kenen järkijuttu tämä tasakatto oli ollut niin saman rakennustarkastajanhan nimikirjaimethan ja leimat löytyi niistä edellisistä lupakuvista.

Nykyisinhän rakennustarkastus on iso vitsi kossupullo valvottuja rakennuksia suomi täynnä kunhan vain pätevyys riittää toteuttajan vastaavalla , ottivat lopunkin vallan pois kun joskus asiaa juttelin tämän rakennustarkastajan kanssa jonka tekosia edellä mainittu tapaus oli, tuli appiukon kautta tutuksi ja piti sopivassa kohdassa kysyä mikä asian takana oli mutta se on jäänyt jo hämärään.

Aikansa kutakin mutta rakennukseen riittävä sokkeli, räystäät ja harjakatto mutta kaiken maailman noppia tusataan ja ihan laillisesti pystyyn.

TV,ssä pyörivä 100vuoden talossakin hyvät materiaalit menevät arkkitehdin perverssioissa aivan hukkaan onko häpeää rakentaa/rakennuttaa perinteistä talomallia 1800-1900 luvun taitteesta päivitettynä nykytekniikalle ilman turhia mutkia ja erkkeleitä ja "porvarin pahkoja".
Vastaa lainaten