Näytä yksittäinen viesti
  #22  
Vanha 24.10.2017, 22:26
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jmtr83 Näytä viesti
Elikkäs mulla on tollanen 87 ln65 hiluxi. Jälkeen turbotettu. Teki sellasen eilen et pistin pihalta kylmänä käyntiin ja pakitin pihalta pois. Eteenpäin en si päässykkään ku pikku pätkän ja sammu siihen. Siitä starttaamaan ja juur jakso käynnistyä. Samalla lykkäs putkesta valkosta sauhua sen verran ku siitä putkesta sopii ja käynti oli ku olis kolmella käyny. Sit taas tilanteen pakosta oli pakko saada se viä käyntiin, ja lähti ihan hyvin. Käviki ihan nätisti, mut putkesta tuli edelleen vaaleeta sauhua ja ehkä öljyä. Voi olla toki et se oli vaan putkeen kondensoitunutta nokista vettä. Mistä ois nyt alkuus viisainta alottaa tutkiminen? Öljyt ei ainakaan näytä siltä et ois vettä seassa
Mille pakokaasu haisi? diesel ja öljy haisee kisuamiselle taikka kärylle; puhdas vesi ei haise millekkään; ja jäähdytysneste pilvi haisee, jopa tuntuu suussa makealle.

Lähteekö nyt käyntiin/pysyykö käynnissä tyhjäkäynnillä/onko vetoja edes sen vertaa, että pysyy liikenteen mukana?

Olisko jako hypännyt? siis jos hyppä myöhäselle pumpulta (toki myös nokalta yleensä...)
Siis kitkuaa valkeaa, tehot hukassa, huono lähtemään käyntiin, käy pehmeästi, mutta ehkä pystyy liikuttelemaan isolla kaasulla.

Ja yleenä/pahimmillaan diesel haisee tuossa yhteydessä sen verran, että jos olit hetken savussa, niin voit käydä haistelemassa vaatteita... siis niistä selviää, että haiseeko diesel (kirpeä/tympääntynyt rasvan käry)
vai glygoli (makea käry)


Eihän sinne jälkiahdettuun koneeseen ole laitettu vedestä-veteen välijäähdytintä? sieltä tuota jäähdytysnestettä voi myös ... kiertää pihalle.



-> jos jako hyppää, niin älä käytä yhtään. tarkista ajoitukset.

Ja jos haluat tarkistaa jaon itse, niin etsi merkit jakopäästä, ja pyöritä merkit kohdalleen kampiakselin päästä pyörittäen; ja pelkästään tuohon koneen pyörintäsuuntaan.
Ja tarkista että merkit kohdallaan.

Sylinterien keskinäisen tiiviyden pieni maallikkotarkastus:
Siis pyöritä esim. räikällä kampiakselin päästä, ja merkkaa hihnapyörään ne kaksi kohtaa, jolloin pyörittäminen käy raskaaksi tai meinaa työntää takasin tms.
Siis nämä kohdat on puristustahteja, ja niitä on 4 sylinterisessä 2 kpl kampiakselikierrokselle. -> siis ensimmäisellä kampiakselikierroksella pistää vastaan kahden sylinterin puristustahdit, ja sitten seuraavalla kahdesta muusta.
Jos joku/jotkut noista merkatusta puolikierroksesta on paljon kevyempi(/ei pane vastaan juuri yhtään /ei sihise juurikaan) niin siitä sylinteristä venttiili mutkalla. siis on voinut osua venttiili mäntään).
Vastaa lainaten