Näytä yksittäinen viesti
  #143  
Vanha 24.05.2017, 21:47
ideanikkari:n Avatar
ideanikkari ideanikkari ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 04.02.03
Sijainti: Orimattila
Viestit: 593
Perusasetus

Alkuvuonna tapahtunutta, osa 3


Kun kaikki näyttää menevän niinkuin on suunniteltu, tulee se kuuluisa "mit* vit*" -hetki.
Tälläkään kerralla ei voitu välttyä pimeyden ruhtinaan oikuilta. Omat viritykset toimi uudelleen kytkettyinäkin ja lämmityskäytöt ym. jutut meni jopa helpommin kuin olin kuvitellut. Jopa ohjaustehostimen pumpun modifikaatiot onnistui ensivaikutelman perusteella enemmän kuin hyvin. Ainakin lähtökohtaan verrattuna.

Viimeinen viikonloppu käsillä ennen H-hetkeä jolloin tavoitteena oli päästä jo hieman pöristelemään pihalle, mutta sitten ilmaantui ensin kipinän osittaisia katoamisia. Kuitenkin hetken päästä taas homma pelasi ihan niinkuin mitään ei olisi koskaan ollutkaan??? Ajattelin, että kuhan nyt jotain siinä kiukuttelee, mutta sitten katosi kokonaan kipuna?? Ei tullut puolastakaan kynsille vaikka starttasi kuinka kauan ja hartaasti. Lumenitionin purkki ja puola kyllä kuumeni niin kovasti että ei kättä kärsinyt pitää niissä. Eli purkki ja puola entisiä.

Sitten alkoikin puhelinrumba ympäri lähitienoita että olisiko kenelläkään jäänyt kyseistä purkkia ylimääräiseksi: ei ollut eikä löytynyt mistään? Omassa arkistossa sellainen saatoi jossain olla, mutta eipä sitä nyt tähän hätään sieltä saanut. Noh, maanantaina sitten tilasin uuden, melkein vastaavan paketin puolineen päivineen että saisi systeemin korjattua kerralla kuntoon. Keskiviikkona se sitten saapui ja sitten pikku hiljaa olikin ajatuksena saada laitos tulille aamuksi että pystyisi ajamaan trailerille.

Epäuskoisuuteni olikin melkein käsin kosketeltavaa kun luvattua tulta ei edelleenkään ollut tarjolla huolimatta uusista osista. Kaikki kytkennät piti tarkastaa moneen kertaan, tuloksetta. Aikani tutkiessani ohjeistusta, löysin vianetsintäohjeet kyseiseen järjestelmään ja niiden mukaan sitten testausta: puola ja purkki on ehjä, tulta tulee niin että rätisi kun hyppylangalla vähän simuloi => siis optinen lukija ei anna signaalia purkille. Alkuperäinen liitin koki poistumisen ja sen tehtävät otti hoitaakseen vanha kunnon sokeripala. NYT ANTOI KIPINÄÄ!!

Mutta kuitenkaan patti ei herännyt henkiin??? Kipinän reitti meni kyllä jakajaan asti, mutta se ei siirtynyt haluttuun osoitteeseen ollenkaan??? Lämmityskäytön aikana huomasin että tulpanjohdot antoi kysile jos käden vei tarpeeksi lähelle. Olisikohan sitten tulpanjohdot pimentyneet? Tässä vaiheessa iltaa oli jo kaikki kaupat kiinni mistä sai tulpanjohtoja, joten äkkiä kurkistamaan pihalle jos naapurin rallitallissa olisi vielä joku paikalla: oli siellä, joten kävin siellä vierailulla. Sieltä löytyi niin ehjäksi todetut tulpanjohdot kuin myös Lumenitionin purkkejakin muutama kappale.... Oli lähempänä kuin kuvittelinkaan. Johdot vaihtoon ja kokeilua => ei jatkoon...

Kello jo tässä vaiheessa yli puolen yön.
Kotiin nukkumaan, eiku nettikauppaan katsomaan mistä löytyy vielä uutta virranjakajan kantta, pyörijää ja tulpanjohtosarjaa, mitkä ovat enää vanhoja osia. Muuta en enää keksinyt mitä olisi vanhaan systeemiin vielä voinut vaihtaa. Osat löytyi Vantaalla olevasta alan kaupasta suoraan hyllystä!! Nyt sitten nukkumaan!!!

Aamulla sitten soitto työkaverille että toisi mukanaan kyseiset osat. Projekti nosturilla kyytiin ja matka kohti työpaikkaa voi alkaa. Työpäivän päätteeksi sitten yhdistelmä halliin ja viimeiset vanhat osat vaihtoon => käy ja kukkuu nätisti!!!

Matka kohti määränpäätä voi siis alkaa suhteellisen helpottunein mielin.

Määränpäässä sitten auto halliin.

Muutama kuvitus tapahtumasta:







Meinasi hieman koetella, mutta nyt se on lähtökuopissaan uudelle aikakaudelle.
Tähän loppui yksi aikakausi tämän (ja vähän toisenkin) asian kohdalla.

Tästä:


on ollut pitkä, osin jopa mutkikas ja vaiherikas tie tähän:


Aloitus ja lopetus samassa paikassa, väliaika omissa oloissa...
Suuret kiitokset eritoten tämän viimeisen osan mahdollistaneille tahoille!


Tästäkö se jatko sitten alkaa:


Jää nähtäväksi
__________________
__________________________________________________ ________________

"Pimeässä risukasassakin voi olla hyvällä mielellä" sanoo pikku filosofi minussa

Viimeksi muokannut ideanikkari : 01.06.2017 20:29 Perustelu: typoja
Vastaa lainaten