Näytä yksittäinen viesti
  #17  
Vanha 07.05.2017, 00:05
solihull solihull ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 26.02.06
Sijainti: Koti
Viestit: 1.166
Perusasetus

Selvisihän se sittenkin.
Alunperin auto siis kävi heti vian ilmaannuttua koodienluvussa, joka siis antoin vikaa ilmamassamittariin ja erg:ään. Asentaja tarkasti ja puhdisti erg:n, vika ei selvinnyt ja auto hyytyi totaalisesti noin 10 km päästä.

Kun asentajan lottokone (siis testeri) sanoi että ilmamassamittari on hajalla, niin tilasin uuden. Ei vaikutusta. Sinnen meni 200 e kankkulan kaivantoon.

Epäilin jo, että jostakin vaimentajasta on menneet hilut putkeen, mutta ei sekään oikein sopinut kuvaan, kun pakoputki tuntui henkivän vähintäin kohtalaisen hyvin mustaa usvaa läpi asti.

Ajattelin tsekata imusarjan, ettei ole ihan muurautunut umpeen noesta. Yllätys oli suuri kun imukanava oli välijäähdyttimenltäkin tulevasta putkesta kovin nokinen. Laitoin koneen käyntiin ja ihmetys oli iso, kun imusarjasta tuli painetta coolerin suuntaan. Tuli mieleen jo vähän isommat viat...

Otin kuitenkin juuri asentajan tarkastaman egr:n pois ja totesin, että jälkimmäinen sulkuventtiilin lautanen lojui imusarjan kotelon perässä, onneksi ei ollut lähtenyt imuilman mukana koneen sisuksiin.

Ei ihme, että pakokaasut tuli vähän väärään suuntaan kun egr oli täysin auki koko ajan. Kone sai varmaan puolet ilmamäärästä vanhaa pakokaasua.

Tilasin uuden erg:n ja sorvasin teräksisenholkin tukkimaan tilapäisesti koko härpäkkeen.

Ei muuta kuin starttaus ja vika oli poissa. Aivan sairaan synkkää nokipilveä kone puski muutaman aikaa ennenkuin oli edes vähän puhdistunut. Vois tehdä joku puhdistuskäsittely nyt hyvää...

TT
Vastaa lainaten