Näytä yksittäinen viesti
  #33  
Vanha 17.09.2016, 09:10
Luoppis Luoppis ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 17.01.10
Sijainti: Asikkala
Viestit: 1.148
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja SunFire Red Näytä viesti
Ajaahan ne venäläiset kaksi akselisilla vehkeilläkin ja ei varmaan nuo tiet ole sielläpäin parempia. Ja nouseehan se välitekin tarvittaessa ylös?
Venäjällä suurin yhdistelmän massa on jotain 40 tonnin luokkaa, joten se 3. akseli vetoautossa on siellä päin aika turha.

Välitellilisellä vehkeellä menee mun käsityksen mukaan osa painosta etuakselille telin nostoa käytettäessä, mikä ei tietty helpota elämää, jos on jossain jumissa.

Takatelin suurin haitta on vähän vetoauton mitoista riippuen juuri se, että teliä keventäessä kevenee myös etuakseli, eli pääsee kyllä eteenpäin hyvin, mutta ohjaavat pyörät ei paljoa vaikuta elämään siinä vaiheessa. Jossain jäisellä pihalla kiva yrittää peruutella varsinkin sen vasikan kanssa.

Ehkä kaikkia noita tärkeämpää olisi olla sellainen vetoauto, missä kevennintä voi ja osaa käyttää ajon aikana joustavasti, eli liikkeellelähdöissä sun muissa sais laitettua kevennystä ja sit kun on vauhtia tarpeeks niin teliä alas. Takatelillisellä varsinkin saa pitää tosi hyvin huolta siitä, että vetopöytä on hyvin rasvattuna, jos meinaa teli ylhäällä ajella liukkaalla vähänkään uraisella tiellä. Sit kun soppaan lisää vielä kaikki noi, että ajaako robottivaihteisella, osaako laittaa luistonestoja pois päältä yms. niin yllättäen taas kaikista ratkaisevinta on se ratin ja kuskin penkin välinen alue.
__________________
100% hiilineutraali vuoteen 2086 mennessä

Viimeksi muokannut Luoppis : 17.09.2016 09:13
Vastaa lainaten