Näytä yksittäinen viesti
  #3  
Vanha 13.07.2016, 23:36
turakki turakki ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 28.11.03
Sijainti: Hämeenkyrö, Finland.
Viestit: 937
Perusasetus

Telwin-sukuisella koneella on parin tojon ruosteita kuritettu. Ostin sen joskus markka-aikaan ja edelleenkin se tuolla tallissa päivystää hätävarakoneena. Ydintäytelangalla kasailtu Bj:n runkokin on kestänyt yli 15 v.

Nykyään on käytössä kempin 170 evo, ja telwiniin en enää mielelläni koske. Kyllähän tulla halpiksella hitsaa koripellin ja tarvittaessa runkopalkinkin. Ammattilainen vetäisi tulla nätin sauman, vaan minä olenkin konttoristi. Hyvät vehkeet kompensoivat tässäkin jonkin verran kokemuksen puutetta. Käyttöergonomiaa saa myös rahalla lisää. Oman telwinin pistooli on kolho ja raskas käyttää, varsinkin kun makailee auton alla hankalassa asennossa.

Ydintäytelankaa tuli aikanaan polteltua useampikin kela. Plussia: ei arka tuulelle, pelaa pohjolan tallissa toisinaan suojakaasua paremmin. Turakin taidoilla ja 4mm levyllä paloi mukavasti.

Miinuksia: Kallis lanka. Sotkee ja roiskii tolkuttomasti. Kolvi ja varsinkin suutin käyvät kuumina, kun kaasu ei jäähdytä-> lanka jumii suuttimeen herkästi. Lämpöä myös pellissä hieman enemmän, lämpövetely rajumpaa.

Jos siis suositella tarvisi: Telwinillä pärjää, vaikka ei se aina kivaa ole. Kalliimpi merkkikone on kuitenkin parempi. Merkkikoneita saapi käytettyinä joskus hyvinkin sopuisasti.

Maskeista vielä. Hitsikoneliikkeestä ostin 3m automaattimaskin. Hinta oli tarjouksessa noin 70e. On hyvä.
Vastaa lainaten