Näytä yksittäinen viesti
  #98  
Vanha 28.04.2016, 07:16
L-200:n Avatar
L-200 L-200 ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 28.07.04
Sijainti: Äänekoski, Finland.
Viestit: 2.155
Perusasetus

Mut kun tuuri ei riitä...


Huomenta.

Niin, sinä lasket tuntituottoa noiden keikkojen perusteella, mutta kun se ei oikeassa elämässä mene tuolla tavalla. Tuuri vaan normisti ei riitä. Se taksi palaa tyhjänä asemapaikalleen, eli hinta putoaa puoleen, ja jos ei tule keikkaa niin tuntituotto putoaa yhä alemmas ja alemmas.
Voisi olettaa että PKS seudulla/isoimmisa kaupungeissa autolle hyvänä pidetty tuntituotto normivkl:nä on luokkaa 40-45€/h ja tuosta maksetaan kaikki kulut ml kuskin palkka jos kuski ajaa. Toki auto voi saada kyydin vierestä (on mullakin kääynyt niin tämän uran aikana jotain 3 kertaa) jos käy säkä, mutta kun siellä on autoja liikenteessä paljonkin joten keikka voi siitä vierestä mennä toiselle autolle mikä saattaa olla 10 km päässä tulossa asiakkaan luo.
Kyllä kun saisikin tuntituoton tasolle 45€/h niin olisin onnellinen kuin sika puhtailla pahnoilla.... ja ei, se auto ei tao rahhoo koko vuorokauvven ajan, se takoo rahaa vain sen ajan kun data on auki. Toki jos on omia ajoja vuoron ulkopuolella niin niistä tulee kanssa mutta se on harvinaista herkkua...

Nyt tämän aasinsillan kautta pääsemme sitten ratkomaan hintapolitiikkaa.
Paljonko pitää ajojen lisääntyä jos hintaa alentaa vaikka 5% että päästään samaan tulokseen kuin nykyisillä taksoilla?
Tämän pystyy ihan laskemaan.

Veikkaan että tämän alan ongelma on siinä että yleisö ei tiedä alasta juurikaan, nähdään vain pinta eli siisti uudehko auto ja (toivottavasti) siististi pukeutunut kuski.
Piiloon jää välityskeskus henkilökuntineen, maksujärjestelmät omine erikoiskortteineen (en nyt tarkoita pankki ja luottokortteja), mahdollisrt keskuskohtaist sopimukset jne jne jne.
Kaupassakin näet vain siistit tilat ja hyvin (myyvästi) asetellut tuotteet joista otat haluamasi ja maksat, ilman valitusta..
Sama taksisssa, tilaat auton, auto vie sinut sinne minne haluat sinun valitemallasi ajankohdalla..... ja valitat hinnasta .

Moniko teistä tulee tilauksesta töihin uudenvuoden yönä alkaen 9€ (josta kuski saa sen 3€).
Taksi tulee.
Vastaa lainaten