Näytä yksittäinen viesti
  #92  
Vanha 27.04.2016, 22:28
Uazmies:n Avatar
Uazmies Uazmies ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 28.03.05
Sijainti: suami
Viestit: 715
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Ippe69 Näytä viesti
Mietippä jos sinunkin ala olisi säädelty samoin kuin taksit. Valtio päättäisi, että montako toimijaa ks. alalla saisi olla tietyllä alueella ja päättäisi myös hinnan.

Ei alan vapauttaminen sitä tarkoita, että takseilla olisi voimassa vain viidakon lait. Edelleen pitäisi verot ja velvoitteet hoitaa kuten ennenkin, hinnan ja saatavuuden vain määrittäisi valtion sijasta kysyntä. Kuten lähes kaikilla muillakin aloilla ja useimmissa tapauksissa toimii hyvin.

En ymmärrä miksi taksikuskit valittavat kuinka alhaisia hinnat ovat, mutta eivät kuitenkaan halua vapauttaa alaa. Silloinhan hinnan voisi itse päättää ja jos nykyhinnat oikeasti ovat alhaisia, niin ei niitä ajoja muutkaan tee halvemmalla. Ainakaan pitkään.
Juuri tässähän on koko sääntö-suomen ongelma, erilaisia pykäliä riittää ja kaikesta pitäisi maksaa mutta niitä asioita ei kukaan kuitenkaan valvo.

Ja se johtaa juuri siihen että amatöörit tekee überhalvalla asioita ja riskit kantaa asiakas.

Ja kyllä, olen vapaan markkinatalouden kannalla, mutta säännöt tulee joka alalla olla ja niitä tulee noudattaa. Jos joku tekee saman työsuoritteen selvästi alle markkinahinnan ja jopa alle todellisten (laillisten) kulujen niin silloin sääntöjä on jossain kohdassa rikottava.

Ja kyllä, tavallaan meidänkin alalla hommaa onneksi yritetään säädellä, tilaajavastuulain mukaiset velvoitteet hoitamalla saa oikeuden käyttää markkinoinnissaan siitä kertovaa (yksityisen palveluntarjoajan) tunnusta. Joskus asiakkailta kuulee sen vaikuttaneen hankintapäätökseen ja toivottavasti siitä on apua jatkossakin.

Kunpa ala menisikin luvanvaraiseksi, monet korkean riskin työt sitä jo ovat ja se olisi suunnaton edistysaskel kohti rehtiä kilpailua. Nyt alani hommia painetaan (kulujen minimoimiseksi) tarkastamattomilla vehkeillä kouluttamattomien tekijöiden toimesta.

Joskus sitä miettii et kunpa jotakin sattuisi vaikkei kellekään pahaa tahdokaan.
__________________
If idiots could fly, internet would be an airport.
Vastaa lainaten