Näytä yksittäinen viesti
  #9  
Vanha 19.02.2016, 07:20
Viipo:n Avatar
Viipo Viipo ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.09.06
Sijainti: Joensuu, .
Viestit: 4.183
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja RIPAX Näytä viesti
En oo kokeillu mut väittäisin et ei käy,LJ takana sama välitys ku "V6" hilukseissa eli runnereissa ja edessä on hilukseissa eri laakerit ku Läjässä takana joten ei siksikään käy. Jos hiluksista ottaa koko etumurikan ni sen pitäs käydä Läjään taakse,eri juttu kannattaako heikompaa murikkaa laittaa. Ni tuli mieleen vielä et erivälityksissä on kai aina eri koppa,säätö tosin riittää esim. hiasen 5.125 käy hiluksin 4.56 koppaan mut voitelun toimivuus ei oo ainakaan yhtä hyvä. Tossa lautasrattaan ohentamisessa tulee vastaan sekin et pultit jää pitkiksi ja niiden lyhentäminen voi olla hiukka kyseenalaista kestävyyden kannalta. Se mittaero esim. hiase 5.125 vs. 4.56 on noin 6mm. ja ne pultit ei oo pitkiä,oisko ollu 30mm. Ja jälleen mutua mut muistelisin et Tojotan lautraspyörät on läpeensä niin kovaa et sorvaaminen ei onnistu,tarvike välitykset on sit erijuttu. Ja ne lautaspyörän pultit on muistaakseni M11x1.0 ja 30 pitkiä ja vitun kovia ja niiden kiristys momentti oli (muistaakseni) vitusti ja ei oo stantardi kierre eli ei löydy mistään muualta ku punatiskiltä.
Toi "V6" välitys on sit vielä erikseen, siinon pikkusen pidempi pinjoni. LJ:n välitys on ihan "4-cyl" jos trail-gearilta on hankkimassa.
Ja toi on totta, mitä noihin laakereihin tulee, niitä on tosiaan eri mallisia. Laitettiin joskus noi trailgearin 5.29 välitykset hiluksin murikoihin (LN65) ja nillä hiluksin omilla pinjonin laakereilla joutu pinjonin ja isomman laakerin väliin laittamaan shimmiä joku 6mm, mutta sitten otettiin se isompi laakeri jostain hiacen murikasta (kun tuli rikottua toinen niistä uusista hiluksin laakereista irrottaissa ja shimmaillessa) niin silläpä ei tarvinnu shimmata ollenkaan pinjonia lähemmäksi, vaan se meni kohilleen sillä leveämmällä laakerilla.
Onneksi ei tullu sillon otettua mitään laakereiden numeroita yms talteen.

Sit joo, oisko noiden lautasrattaan kiinnityspulttien takia esim. offroadtarvikkeen rattaita sorvattu vain ehkä puolet tai jotain tarvittavasta ohentamisesta? Poskissa riittää kyllä säädöt silläkin, mut varmuuden vuoksi lyhennettiin pidempää takavetaria 5-6mm ettei ota kiinni kitkamurikkaan. Banjoaki piti vähä avartaa et sopi murikka pyörähtämään paikoilleen ja pois.

Helpoimmalla selviää, jos vaan kasaa hiluksin tarvikevälityksen hiluksin kuoriin. Mut mahdollisesti(?) hiacen laakerilla. High-pinion välitys menee bolt-on LJ:nkin kuoriin.

Viimeksi muokannut Viipo : 19.02.2016 07:27
Vastaa lainaten