Viestiketju: Turvapaikan hakijat
Näytä yksittäinen viesti
  #609  
Vanha 07.02.2016, 16:14
wikke:n Avatar
wikke wikke ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.04.07
Sijainti: Kupolin alla.
Viestit: 3.862
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nikuzai Näytä viesti

Mutta kuten kirjoitit
Sitä ei saa missään nimessä unohtaa et vanhemmat vaikuttaa hyvin paljon jos tenavaa viedään syntymästä asti imaamille aivopestäväksi, kotona eletään rättipäänormien mukaan ja lasta opetetaan pienestä asti rättipääksi ei se siitä suomalaista tee vaan suomea puhuvan rättipään
Tuo totuus vaan tahtoo monelta keskitien kulkija kansalaiseltakin unohtua tai sitten siltä ummistetaan sokeina silmänsä

On myös olemassa sellaisia oikeita suomalaisia jotka on syntynyt ulkomaalaisista vanhemmista ja adoptoitu pieninä suomalaiset arvot omaavaan perheeseen, osa näistä adoptoiduista ei edes kuulemma halua tietää mitään rotumaastaan, kun miksi he olisi kiinnostuneita muusta hehän on suomalaisia






Kyllä keskustelussa on se keskitien kulkija ryhmittymä, mutta suvakit yleensä hyvin julkisesti ryhmittelee he rasisteiksi jotka ovat sitä mieltä että korvaukse pitää leikata pois ja majoitus ensimmäiseksi vuodeksi keskuksiin joissa oikeasti kotoutetaan väki ja kun kotoutus paprut on kourassa sitten pääsee liikkumaan vapaasti
Moinen toiminta karsisi luonnostaan surffarit pois, mutta sehän ei suvakeille sovi
Ja sekään ei sovi, et laitettaisi komitea sinne hätäalueelle valikoimaan ne jotka ovat hädässä siellä eikä hyysättäisi näitä surffareita jotka valittaa, että puuro sopii vaan koirille tai ehkä naisille, se nälkää näkevä syyrialainen ei varmaankaan siitä puurosta valittaisi
Niin, helvettiäkö sitä panostamaan jumalattomasti kotouttamiseen, jos tulija ei edes halua kotoutua, eikä halua että jälkipolvetkaan kotoutuu. Asuttiin aika pitkään yhdessä vuokra slummissa jossa samassa rapussa asui perheellinen Timo, sekä sinkku Timo. Tätä perheellistä Timoa ei juuru nähnyt, mutta kuuli kyllä. Liki päivittäin armottoman "Wäläbä wäläbän" saattamana itketti ja kiljutti niin muijaansa kuin mukuloitaa. Itse tyyppiä näki sangen harvoin, lähinnä satunnaisesti pihalla autolla tulleiden kavereidensa kanssa jotain pientä diilaamassa (pikanttina yksityiskohtana että DHL tai TNT toi sinne parikertaa viikossa n, 20 cm kanttiinsa olevan kevyen laatikon). Eukko kävi kyllä usein 200m. päässä olevassa Siwassa pikaiseen, mutta muutoin häntäkään ei näkynyt. Neljästä kersasta yksikään ei ollut koskaan pihalla leikkimässä. Ei yksin eikä vanhempiensa kanssa. Silmiin pistävintä tuossa vain oli että kaksi vanhinta oli kyllä mielestämme jo loppu aikoina jonkin aikaa olleet kouluikäisiä. Ainoa milloin näin kokoremmin yhtä aikaa, oli eräänä lomapäivänä kun makasin Suikkelin alla takaiskareita vaihtamassa, niin ihmetyksekseni eukko oli pihalla istuskelemassa kersa katraansa kanssa. No äijäpä tuli pihaan ja eukko sekä pari kersaa siinä sitten otti samojen tein osumaa ja kirjaimellisesti potkittiin sisään.

Toinen Timo, se "nais weether too dau" oppi kielen auttavaksi vuoden sisään. Kehitystä oli sangen helppo seurata mitenkään kyttäämättäkin kun hemmo esitteli oppimaansa sangen ahkerasti, ja välillä kyseli joitan suomenkielen sanontojen merkitystä. Eräänä päivänä hän tuli naama yhtenä legona töistä tullessani pihalla vastaan ja esitteli ylpeänä ja lapsenomaista riemua täynnä työturvallisuuskorttiansa (Tain taidan kiili kaiken, not inglish!). Sama toistui parin viikon päästä, mutta nyt riemun aiheena että saa aloittaa seuraavalla viikolla työt huoltajana (siivoojana).

Taitaa olla niin yksilöstä kiinni. Toinen ummikosta vuodessa työelämään, toinen saa viidessä vuodessa pari mukulaa siitettyä khatia mässyttäen ja huolehdittua että perhe mahdollisimman eristetty ulkomailmasta.

Tuli vain nuo mieleen kun juttelin duunimme siivousfirman pikku pomon kanssa kuluneella viikolla että heillä aloittanut (eri kohteessa) uusi hemmo oli saanut virsua. Ongelmia oli ollut alusta lähtien. Niin siitä että esimies on nainen kuin työajat ja sen käyttö. Ongelmien lisääntyessä selvisi että osa syynä miksi mikään ei nyt vain onnistu ja kaikki menee sviduiksi, oli se että hahmo ei vain yksinkertaisesti osannut lukea. Noh, eihän se nyt tavatonta, mutta jos on iältänsä 24 ja tullut maahan kuusi vuotiaana, pistää hitusen ihmetyttämään kuinka se voi olla mahdollista??? Epäilisin kyllä koko stooria, mutta tunnen tämän Eestittären jo useamman vuoden ajalta erittäin rehellisenä ja suorasukaisena.

Jos mukulat kasvatetaan omiin tapoihin ja perinteisiin kotonansa, ja tähän vielä lisätään eristäytyminen potenssiin x mitä se olisi omassa kulttuurissa, rupeaa soppa olemaan valmis.

Kotoutumisen ongelmista ja yhteiskuntaan sekä sen sääntöihin sopeutumattomuudesta meillä on jo vuosisatojen ja eräänkin sukupolven kokemus romaaneista. Asiaa ei taatusti helpota se että nyt tulijat ovat tyystin eri kulttuurista ja omaavat useinmiten muiden kanssa toimeentulemattoman arvomailman ja uskonnon jotka yleensä aika ehdottomia. Ruvetaan elämään omissa yhteisöissä, omien lakin mukaan, ja kaikki sen ulkopuolella on vastustettavaa ja jonkin sortin "vihollinen".