Näytä yksittäinen viesti
  #725  
Vanha 30.01.2016, 14:18
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.396
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja rane58 Näytä viesti
Oldsin V8 kone kasattiin viriosilla ISONkone rempan jälkeen niin vanha nelikurkkuinen rochester ei enää riittänyt, piti laittaa Holley 750 tuplapumppu. Ei ahdista eikä nikottele enää....
Miten kaasutin liittyy monipisteruiskuun?


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Ralu Näytä viesti
Millä sä raakkasit PCM:n kuviosta pois? Ei tuossa liene kovin monimutkainen softa mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun softalla "suojellaan" jotain ja rajoitetaan jossain kohti. Leikkaako tarkalleen aina täsmälleen samoille kierroksille vai vaihteleeko minkä verran?

Jenkkifoorumeista apua?
En muista ihan tarkkaan, mutta on niitä eri moodeja ja karttoja PCM:n softassa useita kymmeniä. On lisäksi adaptiivinen. Jenkkipalstoilla kyllä kovasti suositellaan että näillä muutoksilla olisi custom- softa paikallaan - mikä varmasti pitää paikkansa. Toisaalta kierrosten nousun ei pitäisi tökätä tuolla tavalla ja samoille kierroksille - tässä on hyvä muistaa että kone kiertää pätkimättä aivan tasaisesti sinne 4000rpm tietämille asti, eikä siihen stopatessaan millään tavalla röpötä -> ei siis ole "rajoitettu" siihen.


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tjs68 Näytä viesti
Onko tossa Jeepissä minkälainen ruisku? Jos ruiskussa ei ole IMM (ilmamassamittari) niin ruiskukartat (ja ehkä ennakotkin) on nokka-akselin vaihdon jälkeen päin persettä.
Ruiskuhan voi käyttää IMM ilman mittaamiseen (läppä tai kuumalanka) tai sitten ajetaan kartalla joka saa inputin imusarjan alipaineesta, kierroksista ja kaasuläppän asennosta sekä moottorin lämpötilasta.

Nokan vaihto pelkästään jo heittää alipaineet ihan muualle ja näin seokset myös. Lamdalla korjataan lähinnä pintakaasu- ja tyhjäkäyntialueet. Jos ruiskussa ei ole IMM niin tuollaiset moottorin muutokset vaatii aina ruiskun käpälöimisen.

Monipisteruisku. Ei ole ilmamassamittaria, vaan mitataan imusarjan painetta kaasuläppärungosta. Äly on adaptiivinen ja osaa kyllä mukautua aika isoihinkin muutoksiin.. esim. 6,7 litraiseksi stroukattu kone josta irtoaa ~400 hevosta toimii vielä ihan kohtalaisesti vakiosoftalla, vaikka toki paremmin custom- softalla.

Tämä nokka minkä laitoin on varsin miedosti aggressiivisempi kuin alkuperäinen, en usko millään että noin pieni muutos vielä heittäisi PCM:ää ihan sekaisin. Comp cams myös totesi itse että ko. nokalla ei vaadita PCM ohjelmointia, ja samaa sanoo Dodge- ja Jeepforumit; toimii vakiosoftalla mutta custom- softalla paremmin. Ei pitäisi kuitenkaan oireilla tällä tavalla.


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Heikki_00 Näytä viesti
Jos kerran kone muuten käy kunnolla niin kyllähän tuo ohjaus puolen häikältä kuulostais.
Ite lähtisin nokan tai kampiakselintunnistimelta vikaa ettimään
Jos niissä on vikaa, kone ei käytännössä käy ollenkaan.


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja vellihousu Näytä viesti
Riittääkö suuttimissa tuotto uusille tehoille. Tosin rupeeko kone silloin "rytäämään" kun ei saa tarpeeksi aenetta.
Vakiosuuttimissa riittää tuotto ~400 hevosvoiman vapaastihengittävään koneeseen asti.



Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja -MaTTi- Näytä viesti
Tota noin... Ettei vika olis tuossa? Moparin koneista mitään tiijä, mut velipojan Volkkarin kans kerran meinas tulla harmaita hiuksia kun meni säädöt persiilleen tekemättä mitään. Siinä oli alipaineletku fuskannu jarrutehostimelta ja se kun tilkittiin, pelas hetken kylmänä ok mut sitten hyvä kun käyntiin sai. Lopulta selvis että mokomassa aataminaikusessa mono-motronicissakin oli oppiva/mukautuva sytkäennakon säätö. Sitä ei saanu resetoitua kun Laakkosella, tai olis varmastikin jollain VAG-comilla onnistunu mut ei meillä semmosta tietenkää. Oli siis syttöennakot hakeentunu ajan mittaan tappiin ku suti se letku.

Et olisko jotain samansuuntaista kun kerran jakajaa jouduit/menit kääntelemään...
Virranjakaja pitäisi kyllä olla oikeassa asennossa, sillä tosiaan vaikutetaan vain bensansyötön aloitukseen suhteessa yköspyttyyn, ja loppuu silloin kun pitää. Virranjakajan sisällä on 180° mittainen levy joka kertoo milloin syötetään ja ei syötetä, kampuran tunnistimielta sitten 45° välein tieto milloin millekin pytylle ainetta. Muistelisin että jos bensasynkka on yli 10° pielessä niin kone ei toimi oikeastaan ollenkaan; alle 5° niin toimii hyvin.

Virranjakajaa joutui säätämään, koska käytin sen irti ja merkit eivät ihan uusilla romppeilla natsanneet vanhoihin.

PCM resetoituu itsestään kun on virrat riittävän kauan irti, ja sen jälkeen vaatii 30 kylmästä-kuumaksi-kylmäksi sykliä että oppii kunnolla.
__________________
Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited LX, käyttöauto sopivasti maastoon varusteltuna.

Jeep Cherokee 4.0 - Ikuisuusprojekti Moggiakseleilla, 42" renkailla ja kaikensortin enemmän ja vähemmän oleellisilla ominaisuuksilla.

Jeep Cherokee 4.0 - Menehtyi kunniakkaasti Stadin Cruiseissa 5/2008.
Vastaa lainaten