Näytä yksittäinen viesti
  #21  
Vanha 23.12.2015, 17:39
Häänrik:n Avatar
Häänrik Häänrik ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 31.12.10
Sijainti: PERÄseinäjoki
Viestit: 2.190
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Vilju Näytä viesti
Etuperä rempattu juuri, joten sen osalta lähdinkin arvailemaan tota laatikkoa ja takaperää. Jakolaatikko ja lukkoja en tosin kokeillut. Myöskään ujelluksia ei kuulunut mistään.
Aika paljon tulee ikävää välystä jos vetolevyt on kulunu. Helppo tarkistaa kun ottaa etupyörännavoista ne pienet rasvakupit irti ja toinen pyörittää kartaania ees taas niin ei sais murroksen pää pyöriä yhtää. Toki jos etuperä on kasattu päin honkia ja pinjoniratas on liian kaukana aurinkopyörästä niin syntyyhän siitäkin välystä. Helpointa on laittaa laatikko vapaalle ja koittaa pyöritellä kartaaneja renkaat maassa siitähän äkkiäki selviää onko välys perissä ja kummassa.

En ole mikään itämaan tietäjä mutta hodarissa on iso takaperä ja mulla ei oo takana yhtää välystä vaikka on ajettu aiva vitusti. Musta tuntuu-fiilikset kertoo että luulis jotta jos lootassa on kauheesti välystä niin ei montaa kymmentä kilometriä mee että hammaspeikko napsii kaikki hampaat silooseksi.


Ainiin semmonenki juttu vielä, että tästä joskus meni kytkinlevystä ne pienet jouset poikki niin oli tosi palio klappia voimansiirros. Siis ne oikeen ite levyssä olevat kiertosuuntaan olevat jouset.
__________________
Jos sulla on vasara, mikä tahansa on naula. Jos sulla on hitsauskone, mikä tahansa on ihan mitä tahansa haluat sen olevan.
Toyota crown rs50
OmJ40 kilpuri. (Lähetään vaikka nollasta)
Plus muita romuja
Vastaa lainaten