Näytä yksittäinen viesti
  #35  
Vanha 12.11.2014, 17:24
sisua45:n Avatar
sisua45 sisua45 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 03.03.06
Sijainti: Treen kupeesta
Viestit: 8.270
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Byrocrat Näytä viesti
10 wattisia liiketunnistimella, noilla ei isoa kenttää valaise.



Mulla on ollut pari vuotta 20W kiinan halpisledi räystään alla. Valaisee samalla tavalla kuin 250W halogeeni, mielestäni?

Tilasin kuukausi sitten toisen samalaisen, että saan lisää valotehoa pihaan. Ripustin lampun paikoilleen, vedin sille johdon, kokeilin, kaikki ok. Parin päivän päästä oli lampulle oikein tarvetta, mutta ei toimi? Otin lampun alas, ja sisällä oli johdot mustuneet. Toimihan se pari minuuttia...

Laitoin myyjälle ebayn kautta viestiä asiasta. Hän oli kovasti pahoillaan, ja lupasi lähettää uuden driverin (se on jotain suomeksi?), ja led-lastun. Sitä odottelen nyt, kohta varmaan tulee.

Tuo ebay antaa jonkunlaista lisäturvaa kiinasta ostamiseen. Ne myyjät, jotka haluavat pitää maineensa hyvänä, ovat valmiina maksamaan rahat takaisin, lähettämään uuden tuotteen, tai niinkuin minulla, lähettämään varaosia.

On tietysti myyjiä, joita ei kiinnosta, silloin ebay itsessään maksaa viulut. Esimerkki siitä: Tilasin syksyllä pojan kännykkään 32 GB muistikortin. Otin sen englantilaiselta myyjältä, ajattelin että tulee nopeammin ja varmemmin. Sieltä tuli 64 GB kortti, joka ei toimi. Laitoin myyjälle viestiä, mutta tuli vaan yksi epämääräinen vastaus, ja sitten yhteydenotto katkesi. Samalla myyjä lähti pois koko ebaystä. Laitoin siitä reklamaation ebayhin, ja parin päivän kuluttua kauppasumma+lähetyskulut, 7.99 puntaa (noin 10e) tuli PayPal tilille. Hyvin toimi sen suhteen, lontoota täytyy vaan vähän viitsiä kirjoittamaan, ja ymmärtämään.

Mutta jos lamput kyrvähtävät vaikka vuoden päästä, niin silloin on turha lähteä narisemaan... Kiinan-ostoksissa on aina vähän seikkailun makua, ja tavara matkaa suomeen 3-5 viikkoa.

Vuonna 2012 noilla 20W (ilman liiketunnistinta) lampuilla oli hintaa 18e, nyt oli 15e kuluineen. Koko ajan halpenevat.
Vastaa lainaten