Näytä yksittäinen viesti
  #6  
Vanha 04.11.2013, 22:05
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Ulkomuistista;


kuten bj45lava jo kertoi, niin tuo kuvassa oleva kapine on imusarjan hehku/esivastus; siis kun auto käynnistetään, niin ensin hehkutetaan sylinterin kannessa olevia hehkutulppia suoraan 12 voltilla, ja sitten kun siirtyy jälkihehkutustilaan (huomaa parhaiten jännite/volttimittarista; ei laksa ladata normaalisti) niin sähkö kytketään hehkutulpille tuon imusarjahehkun/esisvastuksen kautta.
Siis kun tuosta puuttuu nuo hilppeet, niin jälkihehkutus ei toimi. Siis tuo isommalla reiällä oleva liitin tulee ensin, sitten tulee noin 5mm paksu muovinen eriste, ja sitten tuo pienemmällä reiällä oleva kiinni mutterilla. -> siis tuo hehkutulppa on noiden johtojen välissä, sähköisesti irti imusarjasta.

Ja tuohon korottamiseen: Jos arvostat ajo-ominaisuuksia, niin casterpuslat ja/tai etutukivarsien rungon pään pudotus.

Ja nuo kallistuksen vakaajat; toimii aikahyvin myös kallistuksenvakaajat paikallaan, toki ristiriipunnassa ei jousta yhtähyvin kuin ilman vakaajia, mutta tienpäällä mukavampi ajella, kun vakaajat on kiinni. Mutta vakaajien/rungon välisiä tankoja pitää jatkaa, muuten ei oikein toimi. itse jatkasin tankoja tuuman vähemmän, mitä korotusta tulee alkuperäiseen.
Ja kokemuksen mukaan etupäätä kannattaa korottaa 10-25mm enemmän kuin takapäätä, jos takaluusterissa ei jatkuvasti ole paljon kuormaa.

Ja tuosta vinssistä; lienee sama ongelma kuin vanhemmissa; sokka katkeaa suhteellisen helposti, eriasteista virittelyä kaipaa, jos ei kiinnosta vaihtaa tuota sokkaa jossain ojassa jääkylmässä liejussa. (Minun bj:ssä joku edellinen omistaja on hitsannut ristikon suoraa napapyörän akseliin, mutta hyvin on kestänyt toki 2x kulmavaihteen korvakot on murtunut, kun vinssinkoukku on ollut kiinni hinauskoukussa, ja oksa tms on tökännyt ulosoton päälle; mutta suoralla vedolla on kestänyt vetää 10mm torninosturin vaijeri poikki.... ja noita laakereita ei voi vaihtaa, kun tuo ristikko on hitsattu kiinni 1980 luvulla, stefa vuotaa pikkasen, mutta 80w-90 hypoidiöljy on halpaa, ja ainakin BJ-40:ssä helppo vaihtaa...
Ja nuo kiertokangen laakerit eivät ole HZJ:n ongelma (eikä hdj: nkaan, jos alkuperäiset laakerit on valmistettu noin 1993 jälkeen, toki tiedän, että myös noissa uudemmissa on ollut ongelmia, mutta varaosana on toimitettu "vanhaa varastoa", kun noita laakereita on alunperin muistaakseni 6 eri kokoa, joka lasketaan kiertokangen ja kampiakselin kaulan merkeistä, tarvikkeena myydään vain yhtä kokoa.
Mutta k.o laakerit suht, helppo tarkistaa, suurin ongelma on saada liimattu öljypohja irti.... ja jos on paska tuuri, niin joku kiertokangen pultti voi olla venähtänyt, siis kaipaa uuden pultin...
Vastaa lainaten