Näytä yksittäinen viesti
  #66  
Vanha 31.08.2013, 19:46
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.949
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja BJ-40/76 Näytä viesti
Siis tuo minun "järjestelmä" maksaa/maksoi noin 3-400 euroa, poislukien maski.

Paljonko tuommoisen sinun järjestelmän hinta on, kun ostetaan valmiina kaupasta; siis kunnon kompura, invertteri, pannu ja miksei tuo paineilma huppu/pukukin? ja sitten jos meinataan puhaltaa "oikein" niin Montako tuhatta kerta-investointina nuo 63A nallit keskukseen, ja montako sataa vuodessa lisää normi 25A liittymään?

p.s mitähän naapurit sanos, kun alkas kaivattamaan paksumpaa maakaapelia, että sais kunnolla hiekan lentämään? ei vissiin tarvi ympäristölupaa, jos omaan autoon tekee remppaa? vai?
Oma järjestelmä tuli pikkuhiljaa kun ostin Hiluxin ja sen ruostetilanne piti saada hallintaan jos halusi auton kestävän pitkään. Ensin harjoittelin säkistä imevällä pilipali puhalluspistoolilla ja sillä sai jollain 4 kw pikku Hydorilla pieniä ruostepaikkoja ihan hyvin kuriin. Sitten kokeilin paraneeko työnopeus jos kytken sen traktori Hydoriin. Huomasin jos homman haluaa toimimaan, on pakko tehdä muutakin.

Mun systeemi on kehittymässä edelleen ja näyttäisi olevan niin, että kaupassa ei suoraan ole helposti saatavilla ainakaan kohtuuhintaan vastaavaa. Sensijaan joskus on käytettyjä toimivia puhallussysteemejä myytävänä kilpailukykyiseen hintaan.

25 A nalleilla pääsee liikenteeseen omissa harrastehommissa. Edellisessä paikassa jossa puhallettavaa oli vain 16 A nallit. Seuraavassa jossa on tarkoitus laittaa kompura tulille on kuivurille oma 63 A liittymä ja talolle toinen 63 A. Siksi on taajuusmuuttaja jotta kierroksia voi muuttaa, siten painetta ja virrankulutusta.

Oma mielipide on, että tämäntyylisen systeemin teko ei kannata puhtaalta pöydältä mutta jos jollakulla on ennestään valmiina vaikka hyvät paineilmavalmiudet, eihän siihen kauheasti maksa enää vaikka käytetty ammattiluokan puhalluskello.

Ehkä eniten maksaa se mistä paineilma ja sen vaatima energia tulee. Toisaalta jos kovin tehokkaat vehkeet tulee, rupeaa myös maalit maksamaan koska myös puhdasta pintaa tulee

Tuo naapureiden sanominen on aiheellinen huomio. Siksi olen hommannut kierrätettäviä puhallusrakeita jotta jatkossa voisin touhuilla siistejä pikkuhommia isossa raepuhalluskaapissa ja tarkoitus ottaa vesi mukaan hiekkatouhuun pölyhaittojen kurissa pitämiseksi. Jos kamat olis vimpan päälle PRO luokkaa vaikka jollain 20 kuution 10 barin kompressorin ja veden kera, silloin toisaalta valmista tulisi niin nopeasti, ettei siinä paljon kukaan kerkeisi ihmeempiä valitellakaan. Meluahan noista tulee myös.
Vastaa lainaten