Näytä yksittäinen viesti
  #1  
Vanha 15.08.2013, 22:05
kokkolanpoika:n Avatar
kokkolanpoika kokkolanpoika ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 06.10.06
Sijainti: Finland.
Viestit: 514
Perusasetus

Renkaan kuluminen? Jatkuuko vai ei?


Mitäs mieltä arvon raati on näin yleensä suraavasta väittämästä..

Kävin tossa paikallisella Vianorilla säädättämässä viimekesänä ohjauskulmat edestä, camper ja auraukset.
Renkaat olivat jo lähteneen kulumaan sisäreunastaan pikkusen kun camperille ei ollut säätöä aikaisemmin ja on ollut pielessä täten. Siinä säädettiin sitten kaikki ohjearvoihin.
Kaveri sanoi säätäessä että vaikka nämä kulmat nytten laitetaan kohdalleen, ei tämä tarkoita sitä että kuluminen pysähtyisi renkaissa. KOSKA RENGAS ON LÄHTENYT JO KERRAN KULUMAAN, NIIN SE YLEENSÄ JATKAA KULUMISTA VAIKKA KULMAT KOHDALLAAN. Ellet sitten käännä renkaita niin että ulkoreuna laitetaan sisäpuolelle, kuluminen yleensä lakkaa. Näin ei sitten tehty kun ajattelin että kokeillaan mitä tapahtuu.
Nytten sitten huomasin tänäkesänä että toisen puolen rengas on kulunut lähes kaljuksi sisäreunastaan. En kyllä tosin tiedä missä ajassa. Laakereissa eikä nivelissä yms ei tunnu väljää.
Jotenka ajattelin kysästä että onko toi Vianorin asentajan teoria totta? Ei viitti ostaa uusia renkaita vielä, pitää ajaa varuilta toiseen paikkaan kulmien tarkistukseen josko jokin olisi pielessä. Sen tuossa muuten huomasin että toisen puolen raidetangossa on enemmän kierrettä näkyvissä kun toisella puolella. Mutta tämä kait vaikuttaa vain maksimi kääntyvyyteen?

Vastaa lainaten