Viestiketju: vesihiekka puhallus
Näytä yksittäinen viesti
  #21  
Vanha 18.05.2013, 09:42
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.949
Perusasetus

Ennen siirtymistä kuivahiekkapuhalluskellon rakentamiseen tuli kokeiltua jotain imeviä halpis hiekkapuhalluspistooleja auton pieniin ruosteongelmiin ja tehtyä myös kokeeksi oma imevä puhalluslaite.

Tuli todettua, että ejektori-imu on epävarma menetelmä siirtää hiekkaa tasaisesti.

Lisäksi kuivapuhalluksessa vaikka puhalluskellokin on, on hiekan kuivaksi saaminen tärkeää.

Tästä tulee mieleen, että hiekan syöttäminen myös painepesuripuhalluslaitteeseen voisi toimia tasaisemmin jos hiekka olisi vaikka vain vähän paineilmalla paineistetussa pöntössä.

Painepesurissahan hyvänä puolena on, että tyypillisillä voimavirtasulakkeilla, joilla töpselit harvoin on isompia kuin 32a ei pyöri kovin järeä paineilmakompressori, mutta itsestä tuntui, että jo 16a voimavirralla toimiva painepesuri ainakin isokokoisena kuumavesipainepesurina oli aika vakavastiotettava putsausvehje.

Valovirtapainepesureista en kauheasti tykkää, joskin on myönnettävä, että parhaista yksilöistä löytyy kohtuudella tehoa kevyeeseen auton putsailuun vaikka isommista lioista.

Ruosteenestoputsauksessa tarvisi raakaa puhdistustehoa ainakin jos niitä tekee yhtä autoa enempi kun putsattavat paikat on ikävästi esillä, pitäisi kerralla tulla pintakäsittelyvalmis lopputulos.

Mieleen tuli kun näin kuvan Kärcherin säkistä imevästä puhalluslaitteesta, toimisiko hiekan syöttö asiallisemmin jos hiekan laittaisi vaikka aukaistuun nestekaasupulloon, jonka oliko nyt 3/4" tuuman kokoisesta liitännästä laite imisi hiekkaa ja siinähän voisi olla vaikka tavallinen pallohana annostelun säätimenä? Jos hiekka ei silloinkaan vielä kulkisi, silloin tarvisi olla kasassa oleva pullo ja laittaa sinne vähän paineilmaa avuksi kuten puhalluskellossa...

Viimeksi muokannut tekniikkamies : 18.05.2013 09:47
Vastaa lainaten